Cum va arăta „U" în noul sezon: schimbări doar de la mijloc în sus

Cum va arăta „U
Universitatea pregăteşte pentru noul sezon o partitură pe jumătate schimbată faţă de stagiunea trecută. „Studenţii" mizează cam pe aceiaşi jucători în defensivă şi au soluţii puţine în atac.

Universitatea a scăpat cu bine dintr-o perioadă de intersezon măcinată de grijile licenţierii. Incertitudinea cu privire la eşalonul în care urmau să evolueze „Şepcile roşii" în sezonul următor a făcut ca o mare parte dintre jucători să se reorienteze şi să semneze cu alte echipe. Alţii au solicitat salarii mult peste plafonul impus de conducere, astfel că s-a ajuns ca doar 12 dintre fotbaliştii care au încheiat campionatul pe locul XII să facă parte din lotul pentru stagiunea ce stă să înceapă.

În această vară, şi din cauza faptului că nu ştiau în ce eşalon vor evolua, „studenţii" au efectuat un singur cantonament montan, la Poiana Braşov, unde au disputat patru meciuri de pregătire. Trei dintre ele s-au desfăşurat în compania unor adversari din eşaloanele inferioare, pentru ca în ultima zi a cantonamentului Ganea să-şi vadă echipa la lucru în compania nou-promovatei Corona Braşov. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. Cu o săptămână înaintea începerii returului, „U" a mai bifat două „amicale", 1-1 cu Gaz Metan Mediaş şi 2-1 cu FC Zalău, ocazie cu care fanii şi-au făcut o impresie mai concludentă asupra modului în care arată echipa pentru viitorul sezon.


În poartă, Emilian Dolha este opţiunea numărul unu, fostul jucător al lui Dinamo şi al Rapidului semnând cu „Şepcile roşii" cu câteva săptămâni înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să anunţe decizia. În condiţiile în care, cel mai probabil, echipa va fi aşezată într-un modul 1-4-2-3-1, în linia de funda ar urma să aibă o componenţă similară cu cea din sezonul trecut, Ciupe, Szilagyi (sau Ninu), Raţiu şi Turcu fiind anunţaţi ca titulari. Pentru postul de fundaş stânga, Ganea îi mai are la dispoziţie pe Stuart Van Doten, un jucător olandez în vârstă de 23 de ani, dar şi pe tânărul Cornel Prescură (18 ani), promovat de la juniori. Tot de la Centrul de Copii şi Juniori a fost promovat şi Alin Mutu, un jucător cu o statură impresionantă pentru vârsta sa, care evoluează pe postul de fundaş central, şi care e văzut drept o mare speranţă de către foştii lui tehnicieni. Cuplul de „închizători" va fi format, foarte probabil, din Dan Bucşa şi Adrian Popa, celelalte soluţii fiind nou-venitul Dan Săndulescu şi tânărul Lorant Kovacs (21 de ani), cel care a debutat în Liga I în sezonul trecut, în faţa Rapidului.
În linia de trei din spatele atacantului împins, Ionuţ Târnăcop pare favorit în partea dreaptă, Vasilică Cristocea a preluat deja tricoul cu numărul zece şi va evolua în zona centrală, în timp ce în stânga va activa Adrian Borza. O enigmă pare a fi vârful împins. Cătălin Dedu pleacă din „pole-position" pentru postul de titular, având în vedere că e deja obişnuit cu stitlul de joc al echipei. Singura sa problemă e lipsa de eficacitate în faţa porţii, el terminând returul la „U" fără gol marcat. Noul venit, Roy Odiaka, a înscris deja de trei ori în cele două meciuri jucate pentru „Şepcile roşii", însă nu pare încă a fi o opţiune pentru postul de titular.

În prezent, Ionel Ganea se bazează pe un lot din doar 21 de jucători, iar în perioada următoare la echipă sunt aşteptaţi încă o serie de jucători. „Mai avem nevoie de patru-cinci jucători pentru a fi acoperiţi. Campionatul e lung şi pot apărea suspendări sau accidentări, de aceea e bine să avem cât mai multe soluţii", spunea Ganea imediat după ultimul test important, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş. Echipa clujeană va debuta în noul sezon pe Cluj Arena, cu un meci contra Petrolului, programat duminică, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Etichete
Comenteaza