Legea Sportului, în calea Primăriei Cluj de a finanţa echipele "U" şi CFR

Legea Sportului, în calea Primăriei Cluj de a finanţa echipele
Emil Boc le-a solicitat parlamentarilor de Cluj să modifice Legea Sportului, astfel încât Primăria Cluj să poată finanţa echipele de fotbal Universitatea Cluj şi CFR Cluj. În forma actuală, legea interzice autorităţilor locale să deţină acţiuni la două cluburi din aceeaşi ramură sportivă, iar Primăria Cluj este acţionar atât la "U", cât şi la echipa feroviară. Emil Boc a precizat că a avut discuţii cu mai mulţi investitori interesaţi să preia "Şepcile Roşii".

Proiectul de modificare a legii sportului se află în Camera Deputaţilor, unde aşteaptă avizul Comisiei pentru Învăţământ, Tineret şi Sport, după care va urma votul în plen.

"Am făcut precizarea că dacă şi dumneavoastră veţi solicita parlamentarilor şi veţi întreba măcar o dată pe săptămână ce au făcut pe această temă, dacă iubesc Universitatea să adopte aceste proiect de lege care se află pe masa Parlamentului, după care să mă întrebaţi pe mine dacă am alocat bani Universităţii Cluj", a spus Emil Boc.

Deşi nu vrea să facă publice detaliile, primarul a afirmat că s-a întâlnit cu investitori interesaţi de "U" Cluj.

"Am discutat şi cu o parte din investitorii interesaţi de Universitate. La timpul respectiv doreau să vină aici şi suntem în continuare în discuţii, în legătură cu ei. N-aş vrea să fac publice toate contactele, n-aş vrea să-i pun pe ei în dificultate", a mai spus Boc.

Emil Boc a mai precizat că l-a mandatat pe consilierul local Radu Constantea, care este şi reprezentantul primăriei în Consiliul de Administraţie al Universităţii Cluj, să poarte discuţii cu investitotii interesaţi de echipă.

 

Comenteaza