Timizi în faţa „lupilor": „U" - Petrolul 0-1

Timizi în faţa „lupilor
Universitatea a încercat să ţină piept Petrolului cu o echipă schimbată faţă de sezonul trecut, însă prahovenii s-au impus la limită.

„Şepcile roşii" au revenit în Liga I graţie deciziei TAS, iar peste 10.000 de oameni i-au aplaudat la primul meci pe Cluj Arena. Debutul noului sezon n-a fost, însă, de bun augur, echipa lui Ionel Ganea pierzând, 0-1, contra Petrolului.

Vezi aici comentariul live text

Salvaţi printr-o decizie aproape istorică a Tribunalului de la Lausanne, Universitatea a fost reprimită în Liga I şi aliniată într-un nou sezon al luptei pentru supravieţuire. Slabită consistent de la mijloc în sus în urma plecărilor din această vară, echipa clujeană a adoptat o tactică pragmatică ieri, contra Petrolului. Ionel Ganea a comandat o apărare ermetică, cu doi închizători de meserie în faţă, iar de la mijloc în sus trioul Târnăcop - Cristocea - Borza, împreună cu vârful Dedu, a avut misiunea de a urca jocul spre poarta lui Pecanha. După un început în care ambele echipe au preferat să se studieze reciproc, Grozav a spart monotonia cu un şut de la 20 de metri care l-a întins puţin pe Emilian Dolha, noul portar al „Şepcilor". Clujenii au replicat extrem de rapid, prin Dedu, care aproape că l-a forţat pe Moustivar să-şi înscrie un autogol, dar mai ales prin Popa, lovitura sa de cap trecând milimetric de poarta lui Pecanha. Încetul cu încetul, prahovenii au pus stăpânire pe joc, iar gazdele au încercat să iasă pe contratac, fără prea mari realizări. Ganea a fost forţat să facă prima schimbare încă din minutul 20, Raţiu părăsind terenul pe targă, iar Borza (33) a cerut penalty la o fază confuză în mijlocul careului petrolist. Boudjemaa şi mai ales Grozav, cu un şut în Dolha, din nici trei metri au ratat ocaziile finalului de repriză.

În partea secundă Petrolul a urcat jocul într-o treaptă superioară, iar „studenţii" au pierdut ritmul. Hamza a izbit bara (57), iar Szilagyi a salvat apoi in-extremis, trimiţând spre portar. Avertizmentul nu i-a pus în „gardă" pe clujeni care s-au văzut depăşiţi un minut mai târziu. Acelaşi Hamza s-a demarcat perfect în centrul careului, a avut timp să-şi aşeze o minge trimisă de Grozav, şi l-a executat pe Dolha. Putea fi 2-0 şapte minute mai târziu, dar acelaşi Hamza a trimis puternic, din unghi, direct în bară. Clujenii au atacat timid, Petrolul a încercat să iasă pe contra-atac, dar tabela a rămas neschimbată până la final.Ultimele minute le-au aparţinut „Şepcilor roşii", Roy Odiaka având şansa imensă de a egala, în minutul 90. Franco-nigerianul a reuşit să trimită spre poartă, o minge centrată de Ciupe, dar Pecanha a respins cu un super-relfext şi a salvat victoria "galben-albaştrilor".

Universitatea a pierdut, astfel, primul meci din noul sezon, iar săptămâna viitoare, sâmbătă, va juca pe terenul Oţelului Galaţi.

 

"U" Cluj - Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

 

 

l A marcat: Hamza (58)

 

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 10.000

 

l „U" Cluj: Dolha - Ciupe, Ninu, Raţiu (20, Szilagyi), Turcu - Bucşa, Popa (60, Săndulescu) - Târnăcop, Cristocea, Borza - Dedu (46, Odiaka)

l Antrenor: Ionel Ganea

 

l Petrolul: Pecanha - Achim, Benga, Geraldo, Guilherme - Homa, Mustivar (66, Romario Pirez) - Boudjemaa (90+1, Naziri), Teixeira, Grozav - Hamza

l Antrenor: Cosmin Contra

 

l Cartonaşe galbene: Szilagyi, Ninu, Săndulescu / Moustivar, Benga

 

l Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) - Sebastian Gheorghe (Suceava) şi Dragoş Iliescu (Craiova)

Etichete
Comenteaza