Bătălie pentru drepturile TV ale Rapidului

Bătălie pentru drepturile TV ale Rapidului
Nouă cluburi din prima ligă cer Ligii Profesioniste ca Rapid să primească banii ce i s-ar cuveni unei nou-promovate, chiar dacă „giuleştenii" au terminat sezonul trecut pe locul 8.

E Rapid Bucureşti o nou-promovată sau a terminat sezonul trecut pe locul opt? La această întrebare ciudată va trebui să răspundă Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) ca urmare a memoriului depus de nouă cluburi din Liga I, printre care şi „U" Cluj. Petiţionarii susţin că echipa bucureşteană ar avea statut de nou-promovată în condiţiile în care pentru menţinerea în prima ligă a trebuit să joace baraj. Astfel, din drepturile TV pentru sezonul trecut i s-ar cuveni doar puţin peste 800.000 de euro. Oficialii Ligii au altă părere.

Dumitru Dragomir a recunoscut că e nevoit să convoace Adunarea Generală ca urmare a memoriului depus de oficialii celor nouă echipe, printre care şi „U" Cluj. „Am primit o adresă din partea unor cluburi cu propunerea ca banii Rapidului să îi împart la cluburile de la locurile 14 în jos, iar pe Rapid să o pun pe locul 18. În Adunarea Generală din 10 iulie s-a votat (n.r. - în unanimitate) ca Rapid să fie pe locul 8, pentru că era pe locul 8 sportiv. Şi nu văd altă hotărâre a Adunării Generale, cu toate că a venit această hârtie cu multe ştampile. Sunt nouă cluburi. Voi încerca acum să văd dacă e necesară o nouă Adunare Generală şi dacă da, o voi face pentru că nu mă pot despărţi de statute şi regulamente. Iar în Adunarea Generală se va hotărî după cum votează fiecare", a spus Dragomir. Cel supranumit „Corleone" şi-a făcut cunoscut şi punctul de vedere, arătând că în opinia sa Rapidul ar trebui renumerată conform locului opt ocupat în campionatul precedent. „Drept şi cinstit e ca Rapid să rămână pe locul 8 pentru că jucătorii nu au nicio vină că George Copos, care nu mai este proprietar, a dus echipa în insolvenţă. Însă eu respect toate cluburile şi încercăm să găsim calea legală să facem această Adunare Generală", a mai spus acesta, citat de Mediafax.

Rapid Bucureşti a reuşit să se menţină în Liga I ca urmare a unei decizii neobişnuite a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Pentru că „U" a câştiga la TAS dreptul de a fi licenţiată, oficialii FRF au considerat că şi Rapidul (club care nu s-a adresat instanţelor din Elveţia) este în aceiaşi situaţie. Astfel, „giuleştenii", fără licenţă, au disputat un baraj cu Concordia Chiajna, echipă retrogradată sportiv, dar licenţiată, pe care l-au câştigat cu scorul de 2-1, după prelungiri. Ilfovenii au făcut la rândul lor memoriu la TAS, invocând ilegalitatea acelui baraj. O sentinţă e aşteptată la începutul lunii august. 

Etichete
Comenteaza