Răsturnare de situaţie în cazul Calcan şi Ursu: cei doi au semnat cu "U" si revin în lot

Răsturnare de situaţie în cazul Calcan şi Ursu: cei doi au semnat cu
Andreas Calcan şi Octavian Ursu, cei doi jucători-problemă ai Universităţii, au revenit la sentimente mai bune faţă de clubul clujean şi au semnat contractele de joc, urmând să fie reprimiţi în programul echipei.

Andreas Calcan şi Octavian Ursu vor fi reprimiţi în lotul Universităţii Cluj, după ce la finalul săptămânii trecute au acceptat contractele de joc oferite de clubul „studenţilor". Momiţi de Dinamo Bucureşti, cei doi au depus memorii la Federaţia Română de Fotbal pentru a fi declaraţi liberi de contract, însă acţiunea lor a fost respinsă. Ionel Ganea a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că-i va utiliza pe cei doi puşti în măsura în care vor fi pregătiţi fizic, lăsând de înţeles că sunt şanse să fie pedepsiţi pentru escapada lor.

Calcan şi Ursu, ambii în vârstă de 19 ani, au fost protagoniştii unei veritabile telenovele în această vară. Cei doi au refuzat să semneze contracte de profesionişti cu echipa clujeană şi au depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal (FRF)prin care cereau să fie declaraţi liberi de contract deoarece în ultimele trei luni înainte de declanşarea insolvenţei nu au fost plătiţi. Clubul a contracarat şi a obţinut de la FRF suspendarea celor doi, din cauză că aceştia n-au vrut să semneze contracte de profesionişti, aşa cum prevede regulamentul şi, mai mult, au dispărut din programul echipei în timpul cantonamentului de la Poiana Braşov. Atunci au fost aduşi la Cluj pentru a susţine examenele de la bacalaureat, însă nu s-au prezentat nici la teste şi nici n-au revenit în cantonament.

Până la urmă conflictul s-a soluţionat în aceste zile, iar mijlocaşul ofensiv Andreas Calcan şi atacantul Octavian Ursu au semnat contracte cu "U" Cluj. "Ei vor fi puşi la dispoziţia antrenorului. Au avut o "rătăcire", să-i spunem aşa, important e ca acum să se concentreze la fotbal", ne-a declarat o persoană importantă din cadrul clubului. În cazul în care deveneau liberi de contract, cei doi urmau să ajungă la Dinamo Bucureşti, antrenorul Gigi Mulţescu urmărindu-i la lucru la turneul final al campionatului naţional de juniori, unde "U" a obţinut medaliile de bronz. De altfel, un avocat apropiat al lui Ionuţ Negoiţă, principalul finanţator al FC Dinamo, i-a asistat pe cei doi tineri jucători în acţiunea lor de la FRF împotriva Universităţii.

Antrenorul Ionel Ganea a declarat ,pentru ZIUA de CLUJ, că-i va primi în lot pe cei doi, însă nu poate estima momentul în care îi va folosi într-un joc oficial. „Situaţia celor doi s-a rezolvat abia acum câteva zile. Eu am vrut să le dau şanse, eram pregătit să mă bazez pe ei, altfel de ce i-aş mai fi luat la Poiana Braşov? M-au dezamăgit când au plecat din cantonament să-şi susţină examenele de la bacalaureat, iar apoi au fugit. Nu şi-au dat nici testele şcolare şi nici nu au mai venit înapoi. Rămâne de văzut când îi voi folosi. În primul rând vreau să văd la ce nivel al pregătirii se află cei doi", a spus Ganea.

Mai aşteaptă jucători

În acest moment, cu Ursu şi Calcan, Ganea are la dispoziţie 23 de jucători, dintre care trei portari. Antrenorul „Şepcilor roşii" spune că în perioada imediat următoare la echipă vor mai veni întăriri. „Din punct de vedere calitativ sunt mulţumit de ceea ce am la dispoziţie, însă numeric mai avem nevoie de jucători, pentru că e un campionat lung, apar suspendări şi accidentări. Nu vreau să rămânem descoperiţi. Vreau doi-trei jucători, mai ales pe benzi", a spus Ganea.

 

Etichete
Comenteaza