Cartonaşele costă mii de euro la CFR Cluj. "Nervoşii" din meciul cu Poli vor fi amendaţi!

Cartonaşele costă mii de euro la CFR Cluj.
Partida cu ACS Poli a stabilit un record în Liga I în privinţa numărului de cartonaşe încasate de jucători -19, între care şi trei roşii.

Conducerea CFR-ului a acuzat maniera de arbitraj a centralului Iulian Dima, dar nu îi scuteşte de critici nici pe fotbalişti, o parte urmând să fie amendaţi. „Nu trebuia să reacţionăm şi să intrăm în jocul centralului. S-a greşit; nu poţi fi atât de nervos când ai experienţa pe care o ai", a fost mesajul transmis de Mircea Rednic imediat după joc.

19 cartonaşe a acordat centralul Iulian Dima: 13 CFR-ului şi 6 celor de la Timişoara. Clujenii au avut şi trei fotbalişti eliminaţi, Florin Costea, Mario Felgueiras şi Ciprian Deac, însă ultimul a primit roşu în mod eronat, arbitrul considerând că a faultat în poziţie de ultim apărător. Costea şi Felgueiras, însă, au luat cartonaşe galbene aiurea. Olteanul a primit primul cartonaş după ce a executat o lovitură liberă înainte de fluierul arbitrului, deşi centralul îi făcuse semn să aştepte executarea, iar al doilea l-a luat stupid, faultând la mijlocul terenului.

Şi portarul "ceferist" a greşit, încasând primul cartonaş pentru proteste inutile, iar al doilea, pentru faultul asupra lui Nanu, în propriul careu. Ogbu, Tade, Velayos, Piccolo, Rui Pedro şi Camora au primit şi ei galben în timpul meciului, iar câţiva vor fi amendaţi de conducere. „Nu poţi fi atât de nervos, indiferent de ce face arbitrul. Eşti jucător profesionist, nu ai voie să greşeşti stupid, aşa cum au făcut-o câţiva. Unii jucători îşi pierd capul uneori, trebuie luate măsuri. Vor fi amenzi", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, o persoană apropiată conducerii din Gruia. Amenzile vor varia între 2.000 şi 3.000 de euro de jucător, în urma unei analize a jocului.

La finalul partidei, chiar şi antrenorul Mircea Rednic şi-a criticat jucătorii pentru starea de nervozitate din timpul jocului. Tehnicianul l-a luat la ţintă pe Florin Costea, primul care a părăsit terenul de joc. „Nu ai voie să faci aşa ceva. E trist, e dureros că după a doua etapă avem trei eliminaţi. Am pierdut din mână acest joc din cauza noastră. La nivelul acesta nu ai voie să ai reacţiile astea, sunt supărat pe Costea, a luat aiurea cartonaş. Primul cartonaş a fost luat foarte uşor, al doilea a fost o prostie a sa. Jucătorii meu au fost foarte nervoşi şi au căzut în plasa arbitrului. Vreau să trec peste acest meci şi sunt sigur că ne vom găsi ritmul", a punctat Rednic.

În etapa următoare, CFR se va deplasa la Vaslui , apoi va primi vizita echipei Viitorul Constanţa , după care va evolua împotriva Stelei, în deplasare.

 

 

Comenteaza