Încearcă mutarea verii: Ce şanse are transferul lui Marius Niculae la „U”

Încearcă mutarea verii: Ce şanse are transferul lui Marius Niculae la „U”
Atacantul în vârstă de 32 de ani s-a despărţit de Shandong Luneng, iar săptămâna viitoare ar trebui să încheie şi raporturile de muncă cu echipa din China. Tot atunci va avea loc şi o ultimă întâlnire cu oficialii lui „U”.

La început, transferul lui Marius Niculae la „U" a fost perceput ca pe o glumă de către fanii „Şepcilor roşii", însă mutarea ar putea deveni realitate în câteva zile. Atacantul s-a înţeles în principiu cu oficialii Universităţii Cluj, însă nu poate semna încă un contract de joc deoarece nu şi-a încheiat conturile cu echipa Shandong Luneng, din China, spun sursele ZIUA de CLUJ. Săptămâna viitoare se anunţă a fi extrem de importantă în ceea ce priveşte una dintre mutările verii din fotbalul românesc. Dacă se va ajunge la o înţelegere, atacantul va semna pe şase luni, în primă fază.

Privită cu maximă neîncredere în primă fază, venirea lui Marius Niculae la „U" are şanse să devină o certitudine. Oficialii lui „U" au anunţat în două rânduri, prin intermediul site-ului oficial, că negociază cu atacantul în vârstă de 32 de ani. ZIUA de CLUJ a aflat că detaliile mutării au fost stabilite în mare parte, iar atacantul pare tentat să vină la Cluj, mai ales că ar avea ocazia să lucreze cu tatăl său, Constantin „Sensei" Niculae, preparatorul fizic al „Şepcilor roşii". În calea semnăturii pe contract stă, însă, relaţiile contractuale pe care Niculae le mai are cu chinezii de la Shandong. „I s-a promis că săptămâna viitoare se vor rezolva lucrurile cu echipa din China. Urmează să mai avem o rundă de discuţii cu el, sunt şanse importante să semnăm", a spus o persoană din anturajul conducerii pentru ZIUA de CLUJ. În acest an, cel poreclit „Săgeată" a evoluat în doar opt meciuri pentru echipa condusă de sârbul Radomir Antic, reuşind să înscrie de două ori. Aventura sa în China s-a încheiat în momentul în care Shandong l-a adus pe brazilianul Vagner Love pentru care a plătit 12 milioane de euro.

În sezonul trecut, Niculae a fost aproape de o revenire incredibilă la Sporting Lisabona. După un tur de campionat în care a marcat de 11 ori pentru FC Vaslui, echipa „leilor", pentru care a mai evoluat între 2001 şi 2005, a vrut să-l „repatrieze" pe atacantul român, dar mutarea a căzut în ultimul moment. Jucătorul evoluase deja pentru două echipe în acelaşi sezon, iar conform regulamentelor FIFA nu mai putea semna cu un al treilea club. În vârstă de 32 de ani, Niculae e unul dintre cei mai buni atacanţi produşi de fotbalul românesc în ultimii 15 ani. De-a lungul carierei a evoluat pentru Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz 05, Iverness şi Kavala. În ţară, atacantul a rămas un veritabil simbol al lui Dinamo, formaţie pentru care a bifat 189 de meciuri şi a înscris 82 de goluri. La echipa naţională are 43 de selecţii şi 15 goluri, evoluând sub „tricolor" şi la Campionatul European din 2008, disputat în Elveţia şi Austria.

Atacanţii n-au marcat în noul sezon

Venirea lui Marius Niculae ar rezolva un alt post deficitar al „Şepcilor roşii", cel de atacant. În cele patru meciuri, Cătălin Dedu şi Roy Odiaka, nu au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Dacă ultimul a intrat pe teren în trei partide din postura de rezervă, Dedu a fost de fiecare dată titular. De altfel, ultimul are doar 3 goluri în 55 de meciuri jucate în Liga I, toate pentru FC Braşov, iar franco-nigerianul nu a marcat încă la nivel de profesionişti.

Testează un mijlocaş dreapta ceh

Mijlocaşul dreapta Emil Rilke (29 de ani) se află în aceste zile în probe de joc la Universitatea Cluj. Cehul a evoluat ultima dată pentru Hansa Rostock, în liga a III-a din Germania, iar în ţara natală a mai trecut pe la Teplice, Jablonec sau Slovan Liberec. Pentru naţionala de tineret e Cehiei a strâns opt meciuri şi un gol.

 

Etichete
Comenteaza