Foştii „studenţi" îşi cer drepturile şi ameninţă cu falimentul

Foştii „studenţi
O parte din cei 12 jucători care au plecat de la Universitatea după finalul campionatului trecut reclamă restanţe financiare pe luna iunie şi ameninţă că se vor adresa Tribunalului Comercial.

În vară, imediat după 31 iunie, Universitatea Cluj s-a despărţit de o serie importantă de jucători, 12 la număr. Opt dintre ei au reclamat că nu li s-au achitat nici drepturile financiare pe iunie, nici prima de obiectiv, astfel că se gândesc să înainteze o hârtie oficială către Tribunalul Comercial, având în vedere ca salariile intră în categoria cheltuielilor curente ale societăţilor aflate în insolvenţă.

Unul dintre jucătorii în cauză a povestit, pentru ZIUA de CLUJ, sub protecţia anonimatului, că a primit promisiuni din partea conducerii că, dacă se va prezenta la pregătirile echipei până la expirarea contractului, respectiv 31 iunie, îşi va primi integral ultimul salariu. În medie, „studenţii" câştigau în returul trecut aproximativ 2.000 de euro lunar. „Unora li s-a transmis că nu mai fac parte din planurile clubului, alţii au luat decizia de a pleca, pentru că nu se ştia ce se întâmplă cu echipa, existau şanse mari să joace în Liga a II-a. Totuşi, cum aveam contracte până la 31 iunie, am primit promisiunea conducerii că, dacă ne prezentăm la antrenamente în fiecare zi, sub comanda unui antrenor desemnat de club, vom primi banii. Până la urmă nu s-a întâmplat nimic, deşi noi ne-am îndeplinit datoria. Am rămas cu un gust extrem de amar după acest tratament, având în vedere că noi am făcut mari sacrificii pentru a salva clubul. Ne-am salvat fără emoţii, cu victorie în Giuleşti, iar acum trebuie să ne milogim pentru banii pe care îi merităm. Măcar dacă ni se spunea că nu primim banii nu mai veneam la antrenamente, ne căutam alte cluburi", a spus unul dintre fotbaliştii importanţi care au jucat la „U" în returul trecut. Acesta a vorbit despre posibilitatea unei hârtii oficiale către Tribunalul Comercial prin care instanţa să fie înştinţată că FC „U", aflată în insolvenţă, nu şi-a îndeplinit datoriile curente către angajaţi. „E o posibilitate reală; am discutat cu avocaţi şi sunt şanse să ne adresăm Tribunalului, dacă nu va exista o rezolvare. Mi se pare doar rea intenţie din partea clubului, având în vedere că ştiu ce condiţii există la echipă şi că salariile se plătesc la zi", a mai spus acesta.

Contactată telefonic, Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al FC „U", ne-a declarat că există înştiinţări oficiale din partea foştilor jucători, iar acestea urmează să fie analizate. „Ştiu despre această situaţie. Vom analiza exact contractele jucătorilor în cauză, clauzele şi prevederile, şi vom vedea ce e de făcut", a spus Anastasescu. În schimb, antrenorul Ionel Ganea a declarat că din cunoştinţele sale se va ajunge la o reeşalonare a primelor de obiectiv. „Vom încerca o negociere cu jucătorii, în aşa fel încât acele sume să fie reeşalonate", a spus tehnicianul „Şepcilor roşii".

Universitatea Cluj a renunţat în această vară la 12 jucători, însă unul dintre ei, Gaston Mendy, a revenit la echipă din cauză că nu şi-a găsit un alt angajament în perioada de intersezon.

2.000 de euro

a fost salariul mediu la „U" Cluj în returul sezonului precedent, în care echipa s-a salvat de la retrogradare.

Etichete
Comenteaza