Analiză finală? Contractul lui Ganea, pe masa comitetului de creditori

Analiză finală? Contractul lui Ganea, pe masa comitetului de creditori
Comitetul Creditorilor Universităţii Cluj se întâlneşte azi, iar primul punct pe ordinea de zi e analiza clauzelor şi obligaţiilor financiare din contractul lui Ionel Ganea, dar şi rezilierea angajamentelor unor jucători.

Organismul de conducere al FC „U" SA, societate aflată în insolvenţă, se întâlneşte în această după-amiază, iar conform informaţiilor ZIUA de CLUJ primul punct pe ordinea de zi va fi legat de clauzele şi sumele existente în contractul lui Ionel Ganea. Angajamentul antrenorului şi forma lui vor fi supuse la vot în cadrul şedinţei, existând posibilitatea ca actualii creditori să respingă anumite termene din contract, mai spun sursele noastre.

Tot azi se va discuta şi despre rezilierea angajamentelor celor cinci jucători anunţaţi de „Ganez" că nu mai intră în calculele sale. Forma contractului semnat de antrenorul Ionel Ganea cu „U" Cluj în urmă cu două luni va fi discutată şi analizată azi, în şedinţa lunară a Comitetului de Creditori, organismul de conducere a clubului. Practic, în cazul în care creditorii nu vor fi de acord cu anumite clauze, angajamentul va fi modificat, însă doar cu acceptul antrenorului. Acest punct este primul pe ordinea de zi. „Va exista o analiză a contractului şi a clauzelor de acolo. Creditorii trebuie să decidă dacă sunt de acord cu respectivele sume, dar şi cu alte particularităţi, ei conduc această societate şi iau hotărârile care consideră că sunt benefice, mai ales din punct de vedere financiar. În cazul în care creditorii nu sunt de acord, atunci trebuie să existe o negociere cu Ganea", a spus o persoană din anturajul Universităţii Cluj. Tot azi se va discuta şi rezilierea contractelor celor cinci jucători anunţaţi de Ganea că nu mai intră în planurile sale: Raul Ciupe, Emil Ninu, Roy Odiaka, Lucian Turcu şi Stuart van Doten. „S-ar putea să mai apară şi alţii pe această listă. E clar că ceva nu merge în echipă, iar falimentul sportiv ar putea să atragă după sine şi falimentul propriu-zis al societăţii. Cele două ramuri sunt în strânsă legătură. Pentru a atrage fonduri în club trebuie ca şi echipa să aibă rezultate bune", a mai povestit aceiaşi sursă, pentru ZIUA de CLUJ. Ganea a semnat la finalul lunii iunie contractul de joc cu „U", cu aproape două săptămâni, înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să anunţe un verdict în ceea ce priveşte licenţierea. În acest sezon, „U" a obţinut un singur punct în şase etape, fiind pe ultimul loc în Liga I, la egalitate cu Corona Braşov, dar cu un golaveraj inferior.

Cine face parte din comitet

Comitetul de creditori, cel care va analiza contractul antrenorului, este compus acum din doar patru membri, după ce luna trecută Florian Walter a luat decizia de a stinge datoria către Direcţia Impozite şi Taxe Locale a primăriei, astfel că municipalitatea şi-a pierdut statutul de creditor şi implicit locul în comitet. Cei patru membri ai organismului de conducere sunt reprezentanţii lui Florian Walter, Romprest, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, respectiv Ecogarden.

Prima rată, la finalul lunii septembrie

Conform planului de reorganizare, Universitatea Cluj are datorii de 2,3 milioane de euro, sumă pe care societatea trebuie să o achite în maximum trei ani de la aprobarea planului de reorganizare. Prima tranşă va fi virată în contul creditorilor până în ultima zi a lunii septembrie, iar cuantumul ajunge la 200.000 de euro.

 

Etichete
Comenteaza