Întăriri în banda dreaptă: un fundaş olandez de la De Graafschap a ajuns la „U" Cluj

Întăriri în banda dreaptă: un fundaş olandez de la De Graafschap a ajuns la „U
Universitatea Cluj se pregăteşte în aceste zile la Poiana Braşov, iar sub comanda lui Ionel Ganea se află şi un fundaş dreapta olandez, Jochem Jansen, ultima dată la De Graafschap.

Universitatea s-a despărţit de cinci jucători în ultima perioadă, însă punctează şi la capitolul veniri. După mijlocaşul dreapta ceh, Emil Rilke, „Şepcile roşii" l-au adus şi pe fundaşul dreapta Jochem Jansen, liber de contract după despărţirea de olandezii de la De Graafschap. Jansen va fi urmărit la lucru în timpul cantonamentului şi are şanse importante să fie reţinut în lot.

„Studenţii" se antrenează începând de marţi la Poiana Braşov, unde Ganea încearcă să „restarteze" o echipă care s-a prezentat dezastruos în primele şase etape de campionat. „Avem foarte mult de muncă, dar eu sunt foarte optimist. Sincer, cred că am puterea ca, împreună cu jucătorii, să ne revenim şi să începem să adunăm puncte. Întreruperea campionatului a venit într-un moment perfect, avem aceste zece zile la dispoziţie pentru a-i aduce pe toţi jucătorii la un nivel optim de pregătire fizică. Sunt mulţumit de cum se pregătesc toţi, inclusiv cei care au venit mai târziu la echipă, cum au fost Mendy, Abrudan, Balde sau Ursu şi Calcan", a spus Ionel Ganea. Tehnicianul îi are sub comanda sa şi pe jucătorii de bandă dreaptă Emil Rilke şi Jochem Jansen. Primul este mijlocaş şi se antrenează deja de mai multă vreme cu echipa clujeană, bifând şi un meci de pregătire în culorile Universităţii. Ultima dată la Hansa Rostock, formaţie din al treilea eşalon german, Rilke are un CV destul de consistent. În urmă cu trei ani a bifat şi câteva prezenţe în grupele Champions League, pentru slovacii de la MSK Zilina, împotriva lui Chelsea sau Spartak Moskova, însă formaţia sa a terminat pe ultimul loc în grupă. Cel mai probabil, acesta va semna un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire.

Celălalt nou venit, Jochem Jansen, evoluează pe postul de fundaş dreapta şi a jucat în carieră doar pentru formaţia olandeză De Graafschap. Cotat de site-ul de analiză a pieţei fotbalistice, transfermarkt.de, la 150.000 de euro, Jansen a bifat 51 de partide pentru fosta sa formaţie, însă doar două în Eredivisie, prima ligă din Olanda. Restul partidelor s-au disputat în al doilea eşalon, de unde De Graafschap a reuşit să promoveze în sezonul trecut. „Sunt doi jucători care ne pot ajuta. Îi voi urmări la antrenamente, iar apoi trebuie să se înţeleagă cu conducerea. E important să acoperim posturile deficitare pentru a avea un lot competitiv", a spus Ionel Ganea.

Echipa Universităţii va juca mâine şi un meci amical, împotriva nou-promovatei în Liga a II-a, Unirea Tărlungeni. Marţi, „studenţii" vor întâlni pe Corona Braşov, pe terenul acesteia din urmă, iar sâmbătă, 7 septembrie, echipa „Şepcilor roşii" urmează să dispute o nouă partidă de pregătire, însă adversarul nu a fost încă decis. Următorul meci de campionat se va disputa pe 14 septembrie, împotriva rivalei locale, CFR Cluj.

Etichete
Comenteaza