Enigma Andrei Lungu: Când va reveni pe teren mijlocaşul Universităţii

Enigma Andrei Lungu: Când va reveni pe teren mijlocaşul Universităţii
Andrei Lungu a semnat cu „U” Cluj în urmă cu mai bine de o lună, însă o accidentare serioasă l-a împiedicat să debuteze pentru „Şepcile roşii”.

Dintre jucătorii transferaţi de Universitatea Cluj în ultima vreme doar unul nu a reuşit să prindă lotul echipei lui Ionel Ganea. Mijlocaşul Andrei Lungu (24 de ani) a semnat cu „Şepcile roşii" în urmă cu mai bine de o lună, dar până acum nu a figurat în lotul echipei. Motivul? O accidentare serioasă suferită într-un cantonament de vară, efectuat alături de Petrolul, şi care-l va mai ţine departe de gazon încă două săptămâni.

La mijlocul lunii august, Universitatea Cluj anunţa transferul jucătorilor Ioan Neag, Gaston Mendy şi Andrei Lungu. Primii doi au intrat destul de rapid în calcule pentru primul „11", în timp ce fostul mijlocaş al Sportului a rămas doar cu prezentarea de pe site-ul oficial. Jucătorul de 24 de ani, născut la Cluj-Napoca şi şcolit la Ardealul, s-a accidentat la genunchi în această vară, în timp ce se afla în probe de joc la Petrolul Ploieşti, iar recuperarea s-a dovedit mai anevoioasă decât se anticipa iniţial. Antrenorul Ionel Ganea a explicat că Lungu mai are nevoie de câteva săptămâni pentru a putea intra în calcule pentru un meci oficial. „Din păcate Lungu are o accidentare mai veche, s-a pregătit cu noi în Poiana Braşov, dar încă mai are de recuperat. E indicat să nu forţăm, voi apela la el atunci când va fi pregătit sută la sută", a spus „Ganezul".
Evaluat la 400.000 de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de, Lungu a reuşit să prindă peste 50 de meciuri în Liga I în tricoul Sportului Studenţesc, echipă pentru care a marcat de opt ori. Ultima reuşită datează de acum un an şi jumătate, dintr-un meci cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, 1-1, rezultat care le putea fi fatal „feroviarilor", aflaţi atunci în lupta pentru titlu. Până la urmă, echipa din Gruia s-a încununat campioană graţie unei victorii cu 3-2 contra lui „U", pe Cluj Arena. Actualul mijlocaş al „Şepcilor roşii" a egalat atunci în ultimul minut al partidei disputate în „Regie". Înainte să semneze cu „U" Cluj pentru doi ani, jucătorul a mai fost dorit de Petrolul Ploieşti şi de Rapid, pe vremea când echipa „giuleşteană" încă mai era înscrisă în Liga I.

Raţiu revine abia în retur

Mijlocaşul central nu este singurul indisponibil din lotul echipei lui Ionel Ganea. Alin Raţiu s-a accidentat grav la genunchi în timpul partidei cu Petrolul Ploieşti, iar în urmă cu câteva zile a fost supus unei intervenţii chirugicale. Fundaşul va avea nevoie de o perioadă de recuperare estimată la patru-cinci luni, ceea ce înseamnă că va fi apt de joc abia în returul acestui campionat.

 

Etichete
Comenteaza