S-au ars! „U" amendată de 30.000 de lei pentru torţele şi petardele aruncate de fani

S-au ars! „U
Nici un derby „U" - CFR fără sancţiuni pentru „studenţi". Aşa cum s-a întâmplat aproape de fiecare dată când s-au întâlnit cele două echipe, Liga Profesionistă de Fotbal a sancţionat echipa „Şepcilor roşii", de data asta cu suma de 30.000 de lei. Comisia de Disciplină a acordat două amenzi către Universitatea, însă, conform regulamentului a aplicat-o pe cea mai mare. Clubul are posibilitatea să facă recurs.

Show-ul pirothenic „pus în scenă" de fanii Universităţii nu a fost pe placul Ligii lui „Mitică" Dragomir. „U" trebuie să achite 30.000 de lei pentru torţele şi petardele aruncate pe teren de către suporteri înaintea şi în timpul derby-ului de duminică, una dintre ele fiind proiectată aproape de Ciprian Deac, în momentul în care acesta se pregătea să execute un corner. „Aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre al?i spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 30.000 la 80.000 de lei, dacă obiectele nu au lovit persoane. În caz de recidivă sau în cazul în care obiectele aruncate au lovit persoane, clubul se sancţionează cu penalitate sportivă de la 40.000 la 100.000 de lei şi interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu de la 2 la 4 jocuri", se arată în paragraful de regulament invocat de către comisia de disciplină. Liga a acordat şi o sancţiune de 20.000 de lei, pentru „scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene", însă conform regulamentului au menţinut penalitatea mai mare.

Clubul are posibilitatea să facă recurs, însă şansele de reuşită sunt aproape nule, aşa cum s-a demonstrat şi la precedentul derby. La meciul din Gruia, clubul „studenţilor" a fost amendat tot cu 30.000 de lei pentru un telefon aruncat din tribuna a II-a, acolo unde erau masaţi suporterii Universităţii.

Etichete
Comenteaza