Ameninţaţi cu falimentul, „studenţii” şi-au plătit o parte dintre foştii jucători

Ameninţaţi cu falimentul, „studenţii” şi-au plătit  o parte dintre foştii jucători
Viorel Dinu, Apostol Muzac, Florin Hidişan şi Bogdan Apostu au trimis cereri către Tribunalul Comercial pentru deschiderea procedurii de faliment în cazul FC „U”, reclamând neplata unui salariu. Oficialii „studenţilor” au stins creanţa pe ultima sută de metri.

Tribunalul Comercial judecă azi un nou termen în procesul de insolvenţă al Universităţii Cluj. Printre altele, judecătorul sindic va da un verdict în privinţa prelungirii cu un an a planului de reorganizare, conform votului dat de către Comitetul Creditorilor, în şedinţa de luni. În schimb, clubul a scăpat pe ultima sută de metri de cererile de faliment exprimate de patru foşti jucători, după ce le-a achitat acestora câte 2000 de euro, salarii restante din iunie.

Totul a plecat de la schimbările produse în lotul echipei în această vară. Conducerea clubului, de comun acord cu Ionel Ganea, a renunţat la 14 jucători, însă cu promisiunea că cei ce se vor antrena până pe 30 iunie, dată la care le expira contractul, vor primi integral salariul pe respectiva lună. Promisiunile nu au fost, însă, onorate, iar patre dintre jucătorii în cauză - Apostol Muzac, Viorel Dinu, Florin Hidişan şi Bogdan Apostu - au decis să trimită către Tribunalul Comercial o cerere de deschidere a procedurii de faliment în cazul FC „U" SA. Cei patru au invocat că societatea aflată în insolvenţă nu şi-a respectat obligaţiile de plată curente, respectiv achitarea salariilor către angajaţi. Cum primul termen stabilit de către judecătorul sindic în procesul de insolvenţă al clubului se va desfăşura azi, conducerea Universităţii a decis să stingă creanţele cu cei patru. În total, clubul a achitat aproximativ 10.000 de euro în ultimele zile pentru a evita orice complicaţie.

Un alt motiv de litigiu între o parte importantă a foştilor jucători şi conducerea clubului rămâne cel legat de primele de obiectiv pe care primii ar fi trebuit să le încaseze pentru evitarea retrogradării. În medie, susţin sursele ZIUA de CLUJ, un jucător ar fi trebuit să încaseze aproximativ 25.000 de euro pentru evitarea retrogradării, însă bonusul era condiţionat de numărul de prezenţe ale fiecărui fotbalist. Ioan Mărginean, administratorul special al FC „U", le-a declarat jurnaliştilor prezenţi în faţa stadionului Cluj Arena, imediat după partida cu CFR, că primele vor fi achitate eşalonat. „Jucătorii îşi primesc prima de obiectiv după aprobarea noului plan de către judecătorul sindic", a spus Mărginean.

Termenul în procesul de insolvenţă al FC „U" a fost fixat pentru azi, în jurul orei 11:00, iar judecătorul sindic urmează să se pronunţe în privinţa cererii de prelungire a planului de reorganizare, formulată de către administratorul judiciar, după aprobarea sa de către Comitetul de Creditori.

 

Etichete
Comenteaza