Ripensia, "Cenuşăreasa" Cupei

Ripensia,
Formaţia timişoreană din Liga a 5-a a dat marea lovitură în 16-imile Cupei României, eliminând pe "U" Cluj, scor 2-1.

Ripensia Timişoara şi "U" Cluj au reeditat în 16-imi prima finală a Cupei României, disputată în 1934, când Bucureştiului i se zicea "Micul Paris", iar România îl avea pe tron pe Carol al II-lea. Atunci, pe stadionul ONEF, a învins Ripensia. 5-0 a fost scorul, iar timişorenii au îmbrăţişat Cupa făcută cadou de Alexandru Vaida Voievod, de trei ori prim-ministru al României acelor ani.

Ca şi atunci, şi acum, a învins Ripensia. Timişorenii au câştigat cu 2-1, prin golurile marcate de Ciobai (13) şi nigerianul Anagor (21). Clujenii au înscris prin Ursu (39), dar n-a fost de ajuns.

Salariul lui Ganea, mai mare ca bugetul Ripensiei!

O formaţie venită din Liga a 5-a, care oricum stabilise recordul de a fi echipa din cea mai inferioară divizie care ajunge până în 16-imi. De marţi, Ripensia şi-a depăşit recordul. Pentru prima oară în istoria Cupei României, o formaţie din eşalonul al 5-lea ajunge în "optimi", arată evz.ro.

Radu Ienovan, preşedintele şi cel care a reînfiinţat în 2012 clubul de legendă al anilor 30, spune: "Pentru noi, această victorie contează foarte mult din punct de vedere al imaginii. Se vorbeşte acum foarte mult de Ripensia. Ce ne puteam dori mai mult? Aş vrea ca în «optimi » să jucăm tot la Timişoara. Nu spun ceva de genul «vreau să vină Steaua sau Dinamo sau mai ştiu eu cine». Am câştigat la capitolul imagine şi e foarte bine. Astfel, lumea a auzit din nou de Ripensia".

Aşa a fost posibil ca o echipă, Ripensia, al cărei buget anual e de 40.000 de euro să elimine o formaţie, "U" Cluj, din prima ligă a României, al cărei antrenor, Ionel Ganea, are un salariu anual de 130.000 de euro. De 3 ori cât bugetul Ripensiei!

Anagor a cerut azil politic

În meciul cu Universitatea Cluj, Ripensia a marcat golul al doilea, decisiv în obţinerea calificării, printr-un şut de la 40 de metri al jucătorului nigerian Mike Anagor.

Vezi golul:

Anagor l-a văzut pe Niculescu, goal-keeperul celor de la "U" Cluj ieşit din poartă şi a şutat aproape de la centrul terenului! Radu Ienovan povesteşte că Anagor se antrena cu câteva luni în urmă de unul singur lângă stadionul nostru. "A cerut permisiunea să se pregătească alături de noi", spune el.

Fotbalistul nigerian are o poveste aparte: fiindcă i-a expirat viza de şedere în România, el a fost nevoit să ceară azil politic.

Etichete
Comenteaza