"U" şi-a ales noul antrenor şi speră într-o minune pentru salvarea de la retrogradare

Ionel Ganea e istorie la Universitatea Cluj, fiind demis din cauza rezultatelor catastrofale din acest sezon.

"Studenţii" îşi dau restart după despărţirea de Ganea şi au plecat să se pregătească la Băile Felix, urmând ca luni să evolueze pe terenul revelaţiei FC Botoşani. Antrenamentele, pregătirea şi tot programul echipei vor fi stabilite de Gheorghe Barbu şi preparatorul Constantin Niculae. Clubul va angaja în curând un tehnician cu licenţa Pro, dar de rezultate va răspunde Barbu.

Cu 3 puncte în 9 etape, "U" Cluj pare condamnată încă de pe acum la liga a doua, alături de Corona Braşov. „Studenţii" n-au învins pe nimeni în acest campionat, remizând cu Săgeata Năvodari, Ceahlăul Piatra-Neamţ şi CFR. Mai mult, sub comanda lui Ganea echipa a suferit două înfrângeri greu de digerat, 0-3 pe teren propriu cu Concordia Chiajna şi 0-6 în Ştefan cel Mare cu Dinamo. Antrenorul a fost înlăturat de pe bancă, dar nu fără să facă scandal. „Nu plec nicăieri, am o clauză şi voi conduce echipa în continuare. Am jucat foarte bine cu Săgeata , dar am avut ghinion", a spus Ganea. În cele din urmă, acesta a părăsit „corabia" când a fost înştiinţat că i se va interzice accesul la antrenament. De pregătire se vor ocupa în continuare Gheorghe Barbu , secundul lui Ganea şi preparatorul fizic Constantin Niculae. Barbu va conduce echipa cel puţin până la finalul turului de campionat. Clubul va angaja în curând un tehnician cu licenţa Pro, dar de rezultate va răspunde Barbu. Jucătorii au intrat de ieri în cantonament şi se vor pregăti la Băile Felix, urmând ca luni să joace pe terenul revelaţiei FC Botoşani. "Aveam nevoie de linişte, din acest motiv am ales să plecăm din Cluj. Eu mă ocup acum de echipă, vom vedea şi pentru cât timp", a explicat noul antrenorul al "studenţilor".

Din lotul deplasat la Băile Felix lipseşte Dedu, acesta accidentându-se în partida din ultima etapă cu Săgeata Năvodari. Lemnaru şi Cristocea acuză şi ei uşoare probleme medicale, dar vor putea fi recuperaţi până la ora meciului. Partida dintre FC Botoşani şi Universitatea Cluj se va juca luni, de la ora 16:00 şi va fi transmisă în direct pe Dolce Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Din retur, miza pe tineri

Pentru a se salva de la retrogradare, Universitatea Cluj are nevoie urgentă de câteva victorii până la finalul turului de campionat. În cazul în care şansele de salvare vor fi infime în pauza de iarnă, clubul îşi va schimba strategia, iar din retur va miza pe o formaţie alcătuită preponderent din jucători foarte tineri, foşti sau actuali juniori.

 

Comenteaza