Ganea dă "U" Cluj în judecată şi cere despăgubiri

Ganea dă
Ionel Ganea a fost eliminat de la „U", după ce administratorul judiciar i-a reziliat unilateral contractul. Antrenorul a contraatacat şi a deschis un proces la Tribunalul Comercial, prin care cere aproape 200.000 de euro.

Ionel Ganea şi „U" Cluj au avut un „mariaj" de aproape nouă luni, dar care s-a terminat subit, cu nervi şi ameninţări. Administratorul special, Ioan Mărginean, i-a cerut public demisia, după 1-1 cu Săgeata Năvodari, iar Marieta Anastasescu i-a reziliat unilateral contractul, făcând uz de o decizie a Comitetului de Creditori. Antrenorul nu s-a lăsat mai prejos şi a deschis un proces în justiţie, prin care cere 100.000 de euro, clauza de reziliere, plus salariul pentru cei aproape doi ani rămaşi din contractul său, astfel că suma totală se apropie de 200.000 de euro.

Ganea a părăsit Universitatea Cluj după 1-1 cu Săgeata Năvodari. Imediat după meci, Ioan Mărginean i-a cerut demisia, iar antrenorul i-a replicat rapid: „Cine-i Mărginean? El e angajat aici, la fel ca mine!", a spus „Ganezul". Totuşi, la două zile după partidă, Ganea a fost înştinţat oficial de către Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului, că nu mai e antrenorul Universităţii, iar contractul a fost reziliat. Anastasescu a făcut uz de o hotărâre a Comitetului de Creditori care s-a pronunţat împotriva clauzelor din contractul lui Ganea, printre care şi despăgubirea de 100.000 de euro pe care tehnicianul treabuia să o primească dacă era demis. „Judecătorul sindic a validat acea decizie a Comitetului de Creditori, clauza aceea nu mai există", a spus Anastasescu, la acea vreme.

Ganea a replicat că-şi va căuta dreptatea în justiţie, ceea ce s-a şi întâmplat. Fostul „internaţional" a acţionat în instanţă clubul, cerând aproape 200.000 de euro. Suma reprezintă clauza de reziliere unilaterală, plus salariul său până la finalul contractului.

„Am spus că-mi voi căuta dreptatea în justiţie şi asta şi fac. Contractul meu a fost reziliat abuziv, unilateral. Eu trebuie să primesc acei bani. Legea îmi va face dreptate. Acest Mărginean crede că poate el să păcălească pe toată lumea, dar cu mine nu-i va merge", a comentat Ganea, pentru ZIUA de CLUJ. Pe banca Universităţii Cluj, Ionel Ganea a strâns un total de 25 de puncte în 24 de meciuri. Cea mai bună perioadă a „mariajului" s-a înregistrat în returul trecut, atunci când, cu „Ganezul" la timonă, „Şepcile roşii" au obţinut în 15 meciuri un total de 22 de puncte, izbutind să se salveze de la retrogradare şi să termine pe locul 12. Din cauza plecărilor de jucători din această vară, clubul a fost într-un continuu picaj, iar în primele 10 etape n-a reuşit decât patru puncte, fiind la şase puncte distanţă de Oţelul Galaţi, prima echipă peste linia retrogradării.

 

Etichete
Comenteaza