Meciul falimentului se joacă miercuri: „Vrem banii, nu dispariţia clubului!”

Meciul falimentului se joacă miercuri:  „Vrem banii, nu dispariţia clubului!”
Judecătorul sindic va anunţa miercuri un verdict vis-a-vis de cererile a cinci foşti jucători ai „U” Cluj de a declanşa falimentul societăţii ca urmare a neachitării unor restanţe financiare.

La opt luni de la declanşarea procedurii de insolvenţă, pe adresa Tribunalului Comercial Cluj a venit şi prima cerere de faliment a SC FC Universitatea Cluj SA. Cinci foşti echipieri ai „Şepcilor roşii" solicită declanşarea procedurii, ca urmare a neachitării primelor de obiectiv stipulate în contractele de joc. Oficialii Universităţii se apără şi spun că cerinţele fotbaliştilor nu sunt susţinute şi de lege. Verdictul judecătorului sindic e aşteptat în cursul zilei de azi.

Pentru o datorie de aproximativ 100.000 de euro, clubul „studenţilor" poate intra în faliment. Cinci jucători care au evoluat în sezonul trecut pentru clujeni şi-au cerut în instanţă bonusurile financiare pentru îndeplinirea obiectivului, motivând că nu au găsit nici o cale de comunicare amiabilă cu actuala conducere. Apostol Muzac, Viorel Dinu, Florin Hidişan, Janos Szekely şi Bogdan Apostu trebuie să primească, în total, undeva la 100.000 de euro, iar pentru a-şi încasa sumele restante au depus, prin intermediul unei case de avocatură, o cerere de declanşare a falimentului la Tribunalul Comercial, invocând că societatea aflată în insolvenţă nu-şi achită cheltuielile curente.

Unul dintre jucătorii în cauză, Janos Szekely, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că intenţia sa şi a foştilor colegi nu a fost să facă rău clubului, ci doar să-şi recupereze banii stipulaţi în contract. Mai mult, Szekely spune că, cel puţin în cazul său, e vorba de o cheltuială curentă, apărută după deschiderea insolvenţei. Mijlocaşul a semnat contractul pe 1 martie, la trei săptămâni după declanşarea procedurii speciale! „Vreau să fie foarte clar: nu noi suntem vinovaţi pentru situaţia de acum! Noi am trimis mai multe hârtii către club, am încercat să găsim o soluţie amiabilă, dar nu s-a putut. Până la urmă clubul a avut şi are în continuare bani în cont pentru a ne plăti, aşa că nu pricep de ce nu i-am primit. În cazul meu e vorba de o cheltuială curentă, având în vedere că am semnat contractul după ce s-a intrat în insolvenţă", a spus Szekely. Mijlocaşul a evoluat doar în retur pentru „U", marcând de trei ori.

Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului, a explicat pentru ZIUA de CLUJ că cererile celor cinci jucători nu sunt în temeiul legii. Anastasescu spune că a discutat în mai multe rânduri şi cu avocaţii fotbaliştilor, care au venit la discuţii de pe poziţii de forţă. „Noi am solicitat instanţei să judece pe fondul problemei, pentru că noi considerăm că cererile lor nu sunt legale. trei dintre ei au semnat contractele înaintea deschiderii procedurii, iar sumele trebuiau trecute în planul de reorganizare, ceea ce nu s-a întâmplat. Apoi, nu există o dată până la care noi suntem obligaţi să achităm acele creanţe. Am discutat cu avocaţii lor, dar ei au venit de pe poziţii de forţă. Ne-au spus că ori plătim, ori de falimentează. Aici e marea problemă, jucătorii nu înţeleg că dacă clubul intră în faliment ei nu-şi mai primesc banii niciodată, nici ei şi nici ceilalţi creditori. Nu e vorba că noi nu vrem să plătim, dar vrem să o facem legal", a spus Marieta Anastasescu.

Un verdict al judecătorului sindic e aşteptat azi, până la orele amiezii. În cazul în care se decide deschiderea procedurii de faliment, toate activele clubului vor fi scoase la licitaţie, iar echipa va fi dezafiliată.

 

 

Etichete
Comenteaza