Calculele „studenţilor” pentru finalul de campionat: 14 puncte în şapte etape

Calculele „studenţilor” pentru finalul de campionat: 14 puncte în şapte etape
Cu doar patru puncte obţinute în primele zece runde şi nici o victorie la activ, Universitatea Cluj are nevoie de un parcurs fără greşeală până la finalul turului, pentru a păstra şanse în lupta pentru evitarea retrogradării. Antrenorul-interimar, Gică Barbu, e de convins că dacă echipa reuşeşte să mai obţină încă 14 puncte în cele şapte runde rămase din prima parte a campionatului, obiectivul poate fi atins.

Universitatea va închide etapa a XI-a din Liga I cu meciul contra ACS Poli Timişoara, programat luni, pe Cluj Arena, de la ora 21:30. Cu un nou antrenor, în persoana „interimarului" Gheorghe Barbu, „studenţii" mizează pe atmosfera bună din lot şi pe determinare în tentativa de a obţine prima victorie din acest sezon. Barbu a făcut şi el un scurt calcul şi crede că pentru a se salva de la retrogradare, „U" trebuie să rămână în „plasa" echipelor clasate de-asupra liniei. Astfel, crede antrenorul, cu încă 13-14 puncte obţinute în cele şapte meciuri rămase din acest tur „Şepcile roşii" ar fi cu adevărat în „cărţile" salvării de la retrogradare. Pentru a atinge acest obiectiv, clujenii sunt obligaţi să câştige luni, contra ACS Poli. „În proporţie de 70-80 la sută acest meci a devenit decisiv. O victorie ne-ar pica foarte bine. La un calcul simplu, cred că ne-ar trebui cam 13-14 puncte până la finalul turului pentru a ne menţine cu şanse mari în cursa pentru salvarea de la retrogradare", a spus Gică Barbu.

Unul dintre „veteranii" lotului, Vasilică Cristocea (33 de ani), atrage şi el atenţia că victoria în meciul cu ACS Poli (ex-Recaş) a devenit vitală. Totuşi, fostul fotbalist al Stelei şi al Farului e optimist în privinţa şanselor echipei de a urca în clasament. „Atmosfera din lot e foarte bună, asta contează mult. Meciul de luni e unul de şase puncte, pentru că o victorie ne-ar aduce la egalitate cu Viitorul. Ei joacă împotriva Stelei şi cred că vor pierde. S-ar micşora distanţa şi faţă de echipele de deasupra liniei. Eu unul sunt optimist şi cred că putem urca în clasament. Şanse să ne salvăm sunt, important e să vină şi victoriile", a spus Cristocea, unul dintre puţinii marcatori ai „studenţilor" în acest campionat.

Universitatea va juca până la finalul turului patru partide pe teren propriu şi trei în deplasare, după cum urmează: ACS Poli (acasă), Vaslui (deplasare), Viitorul (a), Steaua (d), Corona Braşov (a), FC Braşov (a) şi Pandurii Târgu Jiu (a). Conform deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în acest an se vor disputa şi două etape din retur, urmând ca „studenţi" să joace pe terenul Petrolului şi pe Cluj Arena, contra Oţelului Galaţi.

 

Etichete
Comenteaza