Fostul lider al galeriei „Şepcilor roşii” atacă: „Au transformat ideea lui Mircea Luca în înjurături împotriva lui Walter”

Fostul lider al galeriei „Şepcilor roşii” atacă: „Au transformat ideea  lui Mircea Luca în înjurături împotriva lui Walter”
Mircea Cenan, alias „RJ”, fostul lider al suporterilor Universităţii, a lansat un atac dur la adresa fanilor care, spune el, au uitat să-şi încurajeze echipa şi se limitează doar să-i înjure pe Florian Walter şi Ioan Mărginean. „RJ” s că preşedintele asociaţiei „Şepcilor roşii”, Călin Mişan, nu este străin de aceste atacuri.

În calitatea sa de lider al suporterilor, Cenan a fost în centrul mai multor episoade violente în ultimii zece ani, cel mai cunoscut dintre ele fiind scandalul din faţa hotelului „Sport" când un grup de fani ai lui „U" i-au luat la bătaie pe jucătorii CFR-ului. Se petrecea în 2005, iar printre jucătorii atacaţi s-au numărat Bruncevic sau Adrian Anca, dar şi maseurul Eugen Jaşcău, acum trecut în tabăra „studenţilor". Între-timp, Cenan s-a retras din postura de lider al galeriei, spunând că vrea să rămână alături de familie. În vară, a apărut din nou în prim plan, acceptând o poziţie oficială la club. „RJ" se ocupă acum de relaţia dintre „U" şi suporteri, una extrem de tensionată în ultimii ani. Ca dovadă, stadionul „Cluj Arena" s-a prezentat dezolant de gol la ultimele trei meciuri de pe teren propriu, în tribune şi peluză luând loc undeva la 1500-2000 de spectatori.

Fostul lider al peluzei explică de ce s-a „vândut" lui Mărginean, aşa cum a fost acuzat de fani, şi spune că atmosfera din stadion a atins un punct extrem de periculos. Cenan îl acuză pe Călin Mişan, unul dintre cei mai vechi suporteri ai Universităţii, că nu e străin de atmosfera dintre suporteri. „De când clasa politică nu mai controlează "U" în mod direct şi-a vârât coada între suporteri şi i-a dezbinat, iar Mişan ştie lucrurile astea. Ca să controlezi un grup de suporteri ai nevoie de o cauză şi ei au inventat una: *** Walter! Îi cel mai uşor lucru, le scoţi în faţă că Walter a plecat de la "U" cu jucătorii şi oamenii scot pieptul în faţă urlând „***Walter". (...)Eu am înţeles mai greu, dar până la urmă tot am înţeles că "U" e o idee, ideea spusă de Mircea Luca, că nu am fost creaţi pentru trofee, nouă ne este suficient să existăm şi să mergem înainte cu "U" în suflet. Cei care ar trebui să fie fraţi sunt acum duşmani, oamenii nu mai vin la meciuri cu bucurie în suflet că sunt lângă "U", vin cu teamă şi se uită urât la vecin de parcă e o pedeapsă prezenţa lui pe stadion. Şi pe fondul ăsta li s-a strecurat inteligent un lucru la care să adere uşor, ura faţă de Walter, de parcă Walter îi opreşte pe ei să fie lângă echipă, să cânte pentru simbol indiferent de ce se întâmplă la club sau pe teren. Am condus mulţi ani peluza în vremuri grele pentru club, în vremuri când "U" era furat ca în codru, dar jucătorii de pe teren nu au simţit niciodată că peluza nu este lângă ei. Cum poţi tu să-ţi înjuri jucătorii sau conducătorii în timpul unui meci şi să spui că aperi aşa simbolul? A, că mergi la antrenamente şi acolo le spui ce ai pe suflet, e altceva. Dar la un meci în care ei au nevoie de tine tu te apuci să îi înjuri, asta nu o înţeleg şi o pun pe seama urii cultivate de cei care vor să conducă suporterii din umbră", a spus actualul oficial al Universităţii.

Cenan spune, însă, că se va implica activ pentru a atrage fanii lângă echipă şi va crea o asociaţie care să-i reprezinte pe fani. Conform legii, suporterii unei echipe trebuie să aibă o calitate juridică pentru a-şi organiza deplasările la meciuri, iar în acest moment Asociaţia „Şepcile roşii 1919" este cea care-i reprezintă. „O să-i învăţ şi pe copiii de acum din peluză ce înseamnă să iubeşti pe "U" fără să îţi urăşti tovarăşul. Pe ei nu îi acuz de nimic, se lasă duşi de val pentru că nu are cine să îi înveţe. Ei trebuie să vadă şi din fapte nu doar din vorbe mincinoase că atunci când joacă "U" este sărbătoare, ca să nu ajungem de râsul ţării, după ce am ţinut piept CFR-ului, jandarmilor şi tuturor celor care au vrut să ne distrugă, să ne învingem noi pe noi!", a mai spus Mircea Cenan pentru site-ul numaiu.ro.

 

 

Etichete
Comenteaza