Filiera românească: Luchin ar putea ajunge la CFR Cluj din iarnă

Filiera românească: Luchin ar putea ajunge la CFR Cluj din iarnă
Fundaşul lui Dinamo s-a săturat de „Ştefan cel Mare" şi se află în conflict cu şefii clubului bucureştean. O posibilă destinaţie ar fi CFR Cluj.

Finanţatorul lui Dinamo Ionuţ Negoiţă a admis că fotbalistul nu mai vrea să rămână la clubul bucureştean şi ar putea fi cedat în altă parte. Prioritar ar fi un transfer în străinătate, spune impresarul său, Cristi Opria, însă Srdjan Luchin este ochit de CFR Cluj, club care i-ar putea oferi un contract superior celui de la Dinamo.

Echipa lui Petre Grigoraş se pregăteşte de reconstrucţie , iar Paszkany vrea să schimbe în mare parte lotul de jucători pentru a se lupta din nou la titlu peste un an. Sezonul actual e aproape compromis, CFR-ul îndepărtându-se de primele locuri după înfrângerea cu Gaz Metan Mediaş (0-2) din ultima etapă, dar din campionatul următor ceferiştii vor să înceapă în forţă, cu un lot puternic. Reconstrucţia poate începe din această iarnă, clubul având o listă lungă cu fotbalişti pe care îi monitorizează cu atenţie. Pe lista ceferiştilor se află şi fundaşul lui Dinamo, Srdjan Luchin, fotbalist aflat în conflict cu conducerea clubului. „Atunci când nu mai vrei să rămâi nu te poate forţa nimeni şi nu mai dai totul pentru club. Vom vedea în iarnă ce se va întâmpla cu Luchin. El poate pleca dacă există vreo ofertă , nu vom ţine pe nimeni cu forţa", a explicat principalul finanţator de la Dinamo, Ionuţ Negoiţă. Conducerea lui Dinamo a încercat să-i micşoreze contractul jucătorului, care încasează 12.000 de euro pe lună, iar Luchin nici n-a vrut să audă de aşa ceva. Ulterior, jucătorul a fost criticat şi public de Negoiţă, chiar după partida cu CFR, din Gruia. „El tratează foarte uşor unele situaţii, luăm goluri din prostie şi pierdem punctele. E lipsă de respect faţă de club", a spus finanţatorul din Ştefan cel Mare.

Impresarul jucătorului, Cristea Opria, susţine că n-a avut deocamdată nici o discuţie cu conducerea echipei clujene în privinţa unui eventual transfer. „Prioritar este să-i găsim echipă în străinătate. Nu este nimic concret deocamdată. Luchin are un contract bun la Dinamo", a precizat agentul fotbalistului. Jucătorul n-a mai prins echipa în ultimele două etape, cu Gaz Metan Mediaş şi Săgeata Năvodari. Luchin (27) de ani evoluează ca fundaş central, dar la nevoie poate juca şi în banda dreaptă. De altfel, selecţionerul României, Victor Piţurcă, l-a şi folosit pe Luchin pe postul de fundaş dreapta.

Petre Grigoraş a declarat recent pentru ZIUA de CLUJ că şi-ar dori cel puţin doi fundaşi centrali în următoarea perioadă de mercato. Salariul lui Luchin, de 12.000 de euro lunar, nu ar fi o problemă pentru CFR Cluj, care oferă printre cele mai mari contracte din România „Mai este timp până atunci, dar poate mi-ar plăcea să am încă doi fundaşi, un fundaş dreapta, un mijlocaş la închidere, poate chiar şi un atacant", a spus tehnicianul.

 

 

Comenteaza