Fotbal fără punct de îngheţ: Liga I continuă până pe 19 decembrie

Fotbal fără punct de îngheţ: Liga I continuă până pe 19 decembrie
În ciuda faptului că o mare parte din echipe s-au plâns de temperaturile extrem de scăzute, LPF a decis să menţină programul iniţial şi să continue campionatul până cu o săptămână înainte de Crăciun.

Termometrele au scăzut sub zero grade la fiecare partidă din ultima etapă a Ligii I, iar spectatorii şi fanii au evitat să mai meargă pe stadioane. Drept dovadă, în runda precedentă, ultima a turului, s-a înregistrat un record negativ de asistenţă în acest sezon, doar 17900 de spectatori fiind prezenţi pe cele nouă arene pe care s-a jucat. Cu toate astea, Liga Profesionistă de Fotbal a decis să nu întrerupă campionatul şi să programeze în această lună şi primele două etape din retur.

Oficialii LPF au invocat în acest sens decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din luna aprilie a acestui an care prevedea ca ediţia 2013-2014 a Ligii I să programeze etapele 18 şi 19 în decembrie, după care să se ia o pauză până pe 22 februarie. „Discuţiile referitoare la amânarea meciurilor nu sunt apanajul LPF. Programul competiţional este aprobat de FRF şi la acest moment avem un program aprobat în august 2013 şi, din respect pentru Comitetul Executiv, programul stabilit rămâne aşa. Normal că dacă vor fi probleme cu condiţiile meteo, nimeni nu este absurd şi vom putea găsi soluţii conform regulamentului" , a declarat Justin Ştefan, noul secretar general al LPF. Astfel, etapa a 18-a se va juca în intervalul 13-16 decembrie, iar etapa a 19-a între 17 şi 19 decembrie. Pe lângă acestea, în 2013 se vor mai disputa şi restanţele Concordia Chiajna - Viitorul Constanţa (11 decembrie) şi Astra Giurgiu - Steaua (21 decembrie).

Oficialii celor de la „U" şi CFR Cluj au fost printre susţinătorii întreruperii campionatului din cauza condiţiilor meteo improprii. De altfel, antrenorul lui „U", Mihai Teja, şi-a programat antrenamentele din această săptămână, premergătoare partidei cu Petrolul Ploieşti, exclusiv pe terenul sintetic de la baza „Dan Anca", din cauză că gazonul de pe Clujana nu mai face faţă. „Este destul de greu să mai continuăm aşa. Pe lângă frigul de la meciuri şi terenurile îngheţate, nici nu prea avem unde să ne antrenăm. Ne-am programat şedinţele de pregătire pe terenul sintetic, jucătorii riscă accidentări din această cauză", a spus Teja.

Grigoraş cere un puc să joace hochei!

Petre Grigoraş e mult mai drastic când vine vorba despre prelungirea campionatului. Grigoraş le-a cerut celor de la Ligă să îi ofere şi un puc, pentru a trece şi la o partidă de hochei, având în vedere temperaturile prognozate pentru următoarea săptămână. „Este absurd după părerea mea. Mai lipseşte să primim un puc şi să jucăm hochei. Cu o excepţie sau două, în tribune am văzut câte 200-300 de spectatori la meciuri. În primul rând nu sunt condiţii pentru a te antrena, nu mă refer doar la jocul propriu-zis. Şi fără supărare, dar nu ne putem compara cu alte ţări, Spania, Franţa sau Anglia, unde există o altă infrastructură.

Nivelul este scăzut şi pe lângă faptul că suntem slabi, suntem puşi să jucăm şi în condiţii improprii. Lucrurile acestea se repetă în fiecare an şi asta din cauză că se fac programări după cum vor muşchii lui x sau y, nici nu spun mai multe. Dar asta este situaţia, vom juca, ce să facem?!", s-a plâns şi Grigoraş.

17.971 de spectatori au asistat, în total, la cele nouă partide disputate în etapa a 17-a, informează site-ul liga1.ro. Conform aceleiaşi surse, în prima etapă a campionatului pe cele nouă stadioane au luat loc 53854 de fani.

Cu cine mai joacă „U" şi CFR

Etapa a 18-a:
CFR Cluj - FC Botoşani (duminică, ora 17:30, Digisport)
Petrolul - „U" Cluj (duminică, ora 20:00, Digisport)

Etapa a 19-a:
ACS Poli - CFR Cluj (miercuri, ora 18:00, Digisport)
„U" Cluj - Oţelul Galaţi (joi, ora 18:00, Digisport)

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

Comenteaza