Venirea lui Miriuță, o nouă șansă pentru Batin. “ Am mare nevoie de el!”

 Venirea lui Miriuță, o nouă șansă pentru Batin. “ Am mare nevoie de el!”
Antrenorul CFR-ului încearcă să-și convingă șefii să-i facă o nouă ofertă de prelungire lui Batin, după ce atacantul a refuzat o propunere la finalul anului trecut.

Vasile Miriuță îl vede titular pe jucător în partea a doua a campionatului și crede că acesta poate fi una dintre surprizele Ligii I dacă va fi pus bine în valoare. Paul Batin a semnat cu CFR Cluj în 2009 și e în ultimele șase luni de contract cu formația din Gruia. Atacantul are unul dintre cele mai micii salarii de la CFR, încasând lunar 3000 de euro, sumă derizorie în comparație cu salariile altor jucători din lot.

În 2009, Batin semna cu CFR Cluj pe cinci ani, venind din postură de golgheter la FC Baia Mare. Avea 21 de ani și credea că va face carieră la CFR, pe atunci una dintre forțele campionatului. Atacantul a trăit o deziluzie în Gruia și a ajuns să fie mai mult împrumutat, trecând pe la UTA, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov. A dat randament peste tot, și-a făcut treaba, dar n-a avut loc niciodată în formația lui Paszkany, fiind considerat mereu o soluție de avarie. În iarnă a intrat în ultimele șase luni de contract, iar șefii s-au grăbit să-i prelungească angajamentul pentru a nu-l pierde gratis, aflând că acesta se află pe lista de transferuri a Stelei. Batin a refuzat prima propunere, însă instalarea lui Miriuță pe banca tehnică ar putea schimba radical situația. Tehnicianul îl vede pe titular pe fotbalist în partea a doua a campionatului și crede că aceasta poate fi una dintre surprizele Ligii1 dacă va fi pus în valoare. "Mie îmi place foarte mult de el, îl cunosc bine și îi știu calitățile. Poate da un randament foarte ridicat. E un om de gol", l-a lăudat antrenorul. Miriuță speră să-și convingă șefii să-i facă o nouă ofertă de prelungire lui Batin după cantonamentul de pregătire din Spania.

Atacantul CFR-ului ar fi dispus să-și pună parafa pe un nou contract, însă acesta ar trebui să fie net superior precedentului. Batin are unul dintre cele mai mici salarii în Gruia, încasând 3000 de euro lunar, sumă derizorie în comparație cu salariile altor fotbaliști. Prin comparație, Cadu ia de 10 ori mai mulți bani doar din contract, fără a pune la socoteală și primele de obiectiv și de joc.

Era aşteptat la „U"

Venirea lui Paul Batin la CFR Cluj s-a produs total neaşteptat. În vara lui 2009, atacantul pe atunci golgheter la FC Baia Mare, în Liga a III-a, se înţelesese cu „U" Cluj pentru un contract şi era aşteptat la reunirea „studenţilor" după ce a efectuat şi vizita medicală. Vasile Miriuţă, pe atunci impresar , l-a deturnat și l-a dus la CFR , jucătorul semnând pe cinci sezoane.

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza