Optimism la "U". "La anul, putem prinde locurile 1-6"

Optimism la
Unul dintre jucătorii de bază ai Universităţii Cluj crede că echipa nu va retrograda nici anul viitor, în care se trece de la actualul sistem, cu 18 echipe, la unul cu 14.

Abia a jucat ultimul meci din actualul sezon şi se gândeşte deja la următorul. Raul Ciupe, fundaşul dreapta titular şi fost căpitan de echipă, crede că "U" este capabilă de o clasare mult mai bună în viitorul campionat. Ciupe a subliniat într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ că golgheterul echipei, Vali Lemnaru, are valoare să joace la Steaua.

Cum ai caracteriza sezonul care s-a încheiat?

Am avut un sezon foarte greu. Am muncit foarte mult pentru că am avut de recuperat foarte multe puncte şi am dus o luptă până la finalul campionatului. Am crezut tot timpul în realizarea obiectivului şi bucuria a fost foarte mare în momentul în care am reuşit în penultima etapă să ne salvăm de la retrogradare.

Un merit important pentru salvare îl are Lemnaru. Crezi că golgheterul lui "U" merită să joace la campioana României, Steaua?

Normal. Lemnaru are valoare şi a demonstrat în acest sezon. Are calităţi, iar dacă un atacant al unei echipe aflată la retrogradare dă 13 goluri înseamnă că merită mult mai mult.

Tu te gândeşti să pleci la altă echipă, unde să câştigi mai mult? Ai şi tu deja o vârstă.

Nu. De când am venit la Universitatea, nu m-am mai gândit la plecare nicio clipă. Şi în momentul în care am fost îndepărtat de la echipă, am aşteptat şi m-am întors cu mare drag.

Cum comentezi reacţia fanilor care v-au susţinut tot timpul, indiferent cât era scorul?

Tot timpul au fost alături de noi, indiferent că am avut 3 puncte, că am avut 20, ne-au aplaudat, ne-au susţinut şi la final a văzut toată lumea că a fost o bucurie imensă şi pentru noi şi pentru ei.  

Cum vezi sezonul viitor, în care vor retrograda cinci echipe?

Va fi o luptă mult mai acerbă decât anul acesta, pentru că vor fi mai multe echipe care vor retrograda. La fel ca până acum, va fi greu, dar noi sper să scăpăm de grijile acestea, să începem mult mai bine campionatul, să nu mai avem probleme cu retrogradarea. Probabil o să ne fixăm şi un obieciv mai îndrăzneţ.

Care ar fi acel obiectiv?

La jocul şi rezultatele pe care le-am avut de când a venit domnul Teja, putem spune că putem prinde locurile 1-6.

Mihai Medan 

 

Un singur gol pentru Ciupe în acest sezon. Dar ce gol!

Raul Ciupe a jucat 27 de meciuri pentru Universitatea, în campionatul 2013/2014, şi a înscris un singur gol, cel al victoriei alb-negrilor din "Gruia". A primit 6 cartonaşe galbene, dar niciunul roşu. Fundaşul dreapta are 30 de ani şi este un produs al şcolii clujene de fotbal. A început la Şcoala "Ştefan Kovacs", după care a trecut pe la mai multe echipe din judeţ, Gaz Metan Mediaş, Sportul Studenţesc şi FC Braşov. A făcut parte din echipa naţională de tineret şi a suferit o fractură pe când evolua pentru această reprezentativă. 

Etichete
Comenteaza