De la Jovanovic la Jula. Cum se descurcă achiziţiile lui “U”

De la Jovanovic la Jula. Cum se descurcă achiziţiile lui “U”
Noul campionat i-a găsit în primul 11 al Universităţii pe Petar Jovanovic, Muşat, Costin, Viveiros şi Jula. Cum au jucat achiziţiile alb-negrilor la Târgu Mureş.

"U" a pornit la drum cu ambiţii mari, după două sezoane în care a trăit periculos. Cu 0-0 la Târgu Mureş, contra lui Zicu şi Goga, alb-negrii confirmă că nu se vor mai mulţumi cu un loc în a doua jumătate a clasamentului.

Mihai Teja se bazează pe un nucleu sudat anul trecut, format din Veselovsky, Ninu, Buşcă, Boutadjine şi Kovacs (era şi Lemnaru în acest nucleu, dar s-a transferat vineri la Steaua), şi pe cinci dintre cei 13 fotbalişti aduşi la Cluj vara aceasta: Jovanovic, Muşat, Costin, Viveiros şi Jula, noul căpitan. Al unsprezecelea titular este Ionuţ Neag, care s-a făcut stăpân pe postul lui Abrudan şi se anunţă una dintre promisiunile Universităţii. În partea a doua au mai intrat, dintre noile transferuri, Stojanovic şi Mengolo, iar dintre cei mai vechi, Sauvadet.

Echipa Universităţii de la Târgu Mureş
Veselovsky - Jovanovic, Neag, Ninu, Muşat - Bucşă, R. Costin - Boutadjine, Kovacs (Stojanovici '75), Nuno Viveiros (Sauvadet '62) - Jula (Mengolo '83).

O analiză a noilor veniţi arată că fiecare şi-a făcut treaba, cu un plus pentru Raul Costin.

Petar Jovanovic - sârbul a avut mult de furcă pe flancul drept, acolo unde i-a avut "musafiri" în prima repriză pe cei doi foşti jucători de la CFR Hora şi Sepsi, iar în doua, pe Goga. Hora a fost cel mai activ fotbalist al ASA-ului în primele 45 de minute, iar Goga a reluat din foarfecă la un pas de poartă chiar de lângă fundaşul dreapta clujean. Jovanovic a urcat şi în atac, dar fără mari realizări.

Nicolae Muşat - a fost destul de sigur în apărare. Janos Szekely l-a depăşit o singură dată, dar atunci a ieşit o ocazie importantă pentru ASA. Muşat a urcat şi în atac, cu prudenţă, şi a aruncat câteva centrări destul de periculoase în careul mureşenilor. Probabil "U" va marca goluri în acest campionat din centrările lui Muşat, care stăpâneşte foarte bine acest procedeu.

Raul Costin - a fost unul dintre jucătorii importanţi ai Universităţii. A jucat "box to box": s-a implicat în construcţie, dar şi în distrugerea acţiunilor adverse. Aşa se face că a şi făcut mai multe faulturi. A pasat mult şi arareori greşit, a tras la poartă şi, per ansamblu, s-a dovedit un câştig pentru Universitatea.

Nuno Viveiros - are nevoie de timp pentru acomodare. A fost mai util în apărare decât în atac: Velayos a fost invizibil în jumătatea de teren a Universităţii, iar asta datorită lui Viveiros. În ofensivă, portughezul a arătat că este tehnic şi rapid, dar evoluţia sa nu s-a concretizat în ocazii la poarta lui Stăncioiu.

Gabriel Jula - a fost victima jocului rezervat al echipei. A jucat mai mult cu spatele la poartă şi a avut misiunea de câştiga duelurile aeriene cu Bejan şi Balaur. Probabil şi-ar fi dorit să înscrie un gol la primul său meci în calitate de căpitan al alb-negrilor, dar nu a fost nici măcar pe aproape de gol.
Stojanovic nu a ieşit la rampă, dar se vede că este un jucător matur, care pasează bine, iar Mengolo a demonstrat, în cele câteva minute jucate, că este rapid şi bătăios.

O şansă să arate lucruri în plus va fi meciul de lunea viitoare, cu Dinamo, pe care "U" îl va disputa în faţa propriilor suporteri.

 

Etichete
Comenteaza