"Mesi de Cluj" reprezintă Federaţia de Fotbal pe două judeţe

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi-a stabilit referenţii şi scouterii regionali, iar un fost jucător de la Universitatea va urmări tinerele talente din Cluj şi Bistriţa.

Meszaros Alpar, fost jucător şi antrenor la Universitatea, va fi reprezentantul FRF pentru judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Titlul său este acela de referent zonal şi scouter. 

Meszaros a mărturisit, pentru ZIUA de CLUJ, că a lucrat împreună cu directorul pentru dezvoltare sportivă din cadrul FRF, Zoltan Kovac, şi aşa se explică numirea sa.

"Am lucrat împreună la Diosgyori VTK, la Miskolc, în Ungaria. Eu am antrenat echipa Under 21 a clubului anul trecut, iar Kovac era directorul academiei. Am avut rezultate bune împreună, în Ungaria", a explicat cel alintat Mesi şi poreclit Raţă.

Oficial, Meszaros este pe post de la 1 august, dar se va apuca serios de treabă abia la 1 septembrie, când reîncep competiţiile de juniori. Sarcina sa este să urmărească fotbaliştii sub 19 ani.

Clujeanul va avea mult de lucru. Aici sunt numeroase echipe valoroase de juniori: "U", CFR, şcolile de fotbal "Ardealul" şi "Mihai Georgescu", dar şi "Viitorul" lui Daniel Sima. "Trebuie să urmăresc şi jucătorii tineri de la echipele din ligile inferioare", a mărturisit antrenorul.

Prioritatea pentru Meszaros o constituie tinerii de 14-15 ani, care ar urma să fie selecţionaţi la centrele regionale pe care FRF intenţionează să le deschidă în întreaga ţară. Primul astfel de centru va fi la Târgu Mureş.

"Trebuie să fac o bază de date şi să îi monitorizez pe copii. Cum sunt la pubertate, există discrepanţe mari în evoluţiile lor, de la o lună la alta", a spus scouterul.

Printre cei 20 de scouteri zonali se află nume cunoscute din fotbalul românesc, precum Iuliu Hajnal, fost atacant la ASA Târgu-Mureş, Costel Solomon, mijlocaşul de la SC Bacău şi Victoria Bucureşti, Ion Moldovan, care a antrenat pe Dinamo şi naţionala de tineret, sau Mihai Ianovschi (fiul lui Leonte Ianovschi, cel care l-a descoperit pe Nicolae Dobrin, decedat anul acesta), care ultima dată era antrenor la şcoala de fotbal Dani Coman.

"Lucrurile se mişcă la FRF, există multă deschidere. Kovac este un profesionist, care a făcut treabă bună peste tot. Să vedem dacă va reuşi în România", a mai spus Meszaros, omul care va trebui să îi descopere pe cei mai talentaţi tineri fotbalişti din zonă.

Comenteaza