Pe val în campionat, “U”-BT are un nou obiectiv: “Să umplem Polivalenta!”

Pe val în campionat, “U”-BT are un nou obiectiv: “Să umplem Polivalenta!”
Baschetbaliștii echipei “U”-BT au efectuat un prim antrenament în Sala Polivalentă și visează deja duelurile cu “casa închisă” din EuroChallenge.

Elevii lui Dorin "Bobo" Pintea au "inaugurat" noua sală multifuncțională a orașului și s-au arătat fascinați de ceea ce au găsit acolo. "E superfrumoasă, totul e nou. Unul dintre obiectivele noastre este să umplem această sală", au reacționat baschetbaliștii.

"U"-BT a demolat duminica trecută, la Cluj, vicecampioana CSM Oradea, 94-60, bifând, astfel, a doua victorie consecutivă din acest sezon. Baschetbaliștii au început săptămâna cu un antrenament în Sala Polivalentă, care va fi inaugurată la sfârșitul acestei luni cu un concert al unui artist britanic, după care își va deschide porțile pentru competițiile sportive. Băieții lui Pintea vor juca acolo meciurile din EuroChallenge, competiție în care sunt angrenați în acest sezon.

ZIUA de CLUJ a discutat cu doi dintre oamenii importanți ai echipei, care s-au declarat încântați de condițiile găsite și nu au ascuns faptul că se gândesc deja la meciurile cu tribunele pline. "Totul e nou, e super! Podeaua trebuie să se mai așeze, mai mergem acolo joi pentru un nou antrenament. Atmosfera într-o sală cu 7.000 de oameni ar fi superfrumoasă, de altfel, acesta este unul dintre obiectivele noastre: să umplem această sală. Va fi foarte greu, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Pentru început, e esențial să ne concentrăm pe performanțele noastre", ne-a declarat căpitanul Mihai Silvășan.

Sârbul Branko Cuic, un alt veteran al echipei "U"-BT, abia așteaptă să audă încurajările fanilor în noua sală de lângă stadion. "Are o acustică foarte bună și ar fi minunat să auzim "Haide, "U"!" într-o sală plină. Are chiar și o sală mai mică de antrenament, iar în acest mod îi vom ajuta și pe copii să crească. Abia aștept meciul din 11 noiembrie, din EuroChallenge, cu Trabzonspor. Se mai lucrează la podea", ne-a mărturisit "Cuia".

Sala Polivalentă are 7.070 de locuri pe scaune pentru competiţii sportive respectiv 10.000 de locuri pentru concerte şi evenimente culturale. Dispune de anexe sportive şi tehnice, restaurant, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel, care poate găzdui 446 de maşini. "U"-BT va debuta în EuroChallenge pe 5 noiembrie, în fieful austriecilor de la Magnofit GK.

Programul clujenilor în EuroChallenge

5 noiembrie: Magnofit KG (Austria) - "U"- BT
11 noiembrie: "U"- BT - Trabzonspor Medical Park (Turcia)
18 noiembrie: "U"- BT - Atomerömü SE (Ungaria)
2 decembrie: "U"- BT - Magnofit KG
9 decembrie: Trabzonspor Medical Park - "U"- BT
16 decembrie: Atomerömü SE - "U"- BT

Silvășan: "Avem "armele" noastre împotriva Craiovei"

Mihai Silvășan a prefațat meciul de sâmbătă cu SCM Craiova, una dintre surprizele din startul noului sezon. "Orice meci îl privim cu încredere, nu seamănă unul cu celălalt. Vom merge acolo la victorie. Întâlnim o echipă bună a Craiovei, care a câștigat cu Târgu-Jiu și Târgu-Mureș, doi adversari greu de învins, dar noi avem toate "armele" pentru a obține victoria", a încheiat căpitanul lui "U"-BT.

 

 

Comenteaza