Începe EuroChallenge. “U”-BT joacă în Austria

Începe EuroChallenge. “U”-BT joacă în Austria
Baschetbaliștii clujeni revin în FIBA EuroChallenge după o pauză de trei ani.

Elevii lui Dorin "Bobo" Pintea debutează miercuri în grupa F, pe terenul austriecilor de la Magnofit Güssing Knights. Meciul începe la ora 20:00, ora României, însă nu va fi televizat.

Cu rezultate oscilante în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), clujenii speră să fie surpriza grupei din care mai fac parte Trabzonspor Medical Park (Turcia) și Atomerömü Pecs (Ungaria). "U"-BT vine după o înfrângere dramatică în campionat, la Cluj, cu CSU Sibiu (83-82), dar speră să facă față pe două fronturi.

"Suntem în fața primului meci din FIBA EuroChallenge, o altă competiție, una dificilă, cu adversari tari și cu deplasări lungi. Vom debuta în acest sezon în Austria, după care avem trei meciuri pe teren propriu. Sper să avem rezultate bune și să reușim un parcurs cât mai lung în această competiție", a declarat Pintea, înaintea deplasării, pentru site-ul oficial al echipei. El nu îi va avea la dispoziție pe Wilhelm Brosser și Zoran Cvjetkovic.

Optimismul este la el acasă și în tabăra celor de la Magnofit Güssing Knights. "Suntem nerăbdători să începem meciurile din EuroChallenge. Debutăm cu "U"- Banca Transilvania, un adversar experimentat. Suntem pregătiți pentru acest duel și vrem să-l câștigăm", a declarat antrenorul austriecilor, Matthias Zollner.

Magnofit Güssing Knights are o medie de vârstă de numai 24 de ani, veteranul echipei fiind americanul de 1, 88 metri născut în 1983, Christopher Dunn. De altfel, acesta nu este complet străin de baschetul românesc, el evoluând pentru o scurtă perioadă în tricoul campioanei CSU Ploiești. "Uriașii" din lotul austriecilor sunt David Hasenburger (2,07 m, 24 de ani), Aleksandar Georgiev (2,03 m, 24 de ani), Travis Taylor (2, 03 m, 24 de ani), Marcus Heard (2,02 m, 30 de ani) respectiv Sebastian Coch (2,02 m, 26 de ani). În campionat, Magnofit este abia pe locul 6, cu cinci victorii și patru înfrângeri, pentru un total de 10 puncte.

Baschetbaliștii clujeni au evoluat ultima dată în FIBA EuroChallenge în sezonul 2011-2012, atunci când au fost repartizați într-o grupă infernală, cu Elan Chalon (Franța), Antwerp Giants (Belgia) și Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Clujenii au obținut, atunci, o singură victorie, 81-73 cu Enisey. Tot în acea ediție, în meciul cu Atwerp, de la Cluj, Tyler Morris, omul care a adus ultimul titlu pentru "U", a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior. Mai târziu, din cauza recidivelor, el a fost forțat să renunțe la baschet.

Programul clujenilor în EuroChallenge

5 noiembrie: Magnofit KG - "U"- BT
11 noiembrie: "U"- BT - Trabzonspor Medical Park
18 noiembrie: "U"- BT - Atomerömü SE
2 decembrie: "U"- BT - Magnofit KG
9 decembrie: Trabzonspor Medical Park - "U"- BT
16 decembrie: Atomerömü SE - "U"- BT

 

Comenteaza