Vin turcii! "U"-BT joacă mâine, în EuroChallenge, cu Trabzonspor

Vin turcii!
Sala Polivalentă își va deschide mâine porțile pentru meciul dintre "U"-BT Cluj și Trabzonspor Medical Park, din EuroChallenge.

Baschetbaliștii clujeni traversează o perioadă nefastă în campionat, unde pierd subit meciuri pe care par să le aibă în mână, dar speră să-și regleze jocul la debutul lor în Sala Polivalentă. Meciul dintre "U"-BT și Trabzonspor, din grupa F a EuroChallenge, e mâine, la ora 18:00, în direct la Digisport 2.

Atmosfera din lotul lui Dorin "Bobo" Pintea nu e deloc grozavă înaintea celui de-al doilea examen european. "Studenții" au bifat a patra înfrângere în Liga Națională de Baschet Masculin, la Pitești, scor 86-79, după o partidă în care au condus, la un moment dat, cu 17 puncte, iar mâine, în "Polivalentă", vine liderul grupei F, Trabzonspor. Fără să ascundă tensiunile de la echipă, antrenorul clujenilor speră ca elevii săi să dea lovitura cu turcii, iar Sala Polivalentă să fie un "vulcan" la ora meciului. 

"Atmosfera nu este extraordinară, nu parcurgem o perioadă fastă. E o luptă pentru ierarhizare, apar unele neînțelegeri între jucători, dar acestea vor dispărea. E vorba de tensiuni inerente, întrucât fiecare își dorește să câștige. Tocmai pentru că nu parcurgem o perioadă bună, ne va aștepta un meci greu, dar nu imposibil de câștigat. Campionatul Turciei este foarte puternic, în echipa lor sunt șase străini și șase autohtoni. Au trei pivoți foarte mobili, un "shooter" bătăios, un conducător de joc excelent. Trabzonspor practică un baschet modern, în viteză. E o echipă accesibilă, dar totul depinde de motivația jucătorilor mei. Vreau un public cald, care să ne ducă spre victorie așa cum doar el o știe", a declarat Pintea. 

Pe de altă parte, americanul Darius Hargrove (foto, la minge) spune că a trecut peste conflictul spontan cu Mihai Silvășan, din finalul meciului de la Pitești, și a făcut un apel la fani înaintea jocului cu turcii. 

"Totul a fost într-un moment prost, în care toată lumea își dorea să câștige, dar sper să nu se mai întâmple așa ceva. Am vorbit cu Silvășan, totul este în regulă. Vrem să jucăm mai bine și să câștigăm această partidă. Sper ca fanii să vină în număr mare la sală și să facă o atmosferă pe cinste. Trebuie să ne concentrăm mai mult pe finalurile de meci", a spus Hargrove. 

Pintea are și alte emoții înaintea meciului cu Trabzonspor, după ce unul dintre cei mai buni oameni ai săi, Curtis Millage, s-a accidentat la Pitești. Totuși, el ar putea fi recuperat până la startul partidei. 

Săptămâna trecută, "U"-BT a pierdut în fieful celor de la Magnofit, scor 84-77. În schimb, Trabzonspor n-a avut emoții cu Atomerömü Pecs (103-81). În celălalt meci al grupei F, Atomerömü va juca acasă, cu austriecii de la Magnofit.

Jucătorii, sancționați

Oficialii clujeni vor trece la penalizări financiare după ce echipa a ajuns pe locul 7 în campionat, cu patru înfrângeri și doar două victorii. "Am propus sancțiuni financiare, iar conducerea va lua o decizie. Nu pot să-mi explic cum jucătorii mei evoluează bine trei sferturi, iar în ultimul nu mai știu să joace. Nu se poate să nu marchezi minute în șir. Putea fi cel mai tâmpit antrenor pe bancă, dar, la valoarea jucătorilor, aceștia ar fi trebuit să ia mingea și să meargă cu ea până în coș", a conchis antrenorul lui "U"-BT.

 

Lotul echipei Trabzonspor

Tutku Acik (PG) 1,94

Jerome Randle (PG) 1,78

Alper Saruhan (SF) 2,02

Dermarquis Bost (PG) 1,88

Dwight Hardy (SG) 1,88

Can Korkmaz (PG) 1,87

Hasan Seckin (C) 2,08

Yunus Akcay (SG) 1,91

Novica Velickovic (PF) 2,05

Andrija Stipanovic (C) 2,08

Caner Sentürk (SG) 1,96

Nusret Yildirim (PF) 2,02

Sean Marshall (SF) 1,98

Mustafa Bastürk (SG) 1,94

Gani Lawal (C) 2,06

Antrenor: Hakan Demir


 

Comenteaza