Țenter: "Așa cum am câștigat campionate, tot așa ne vom reveni!"

Țenter:
Antrenorul Marcel Țenter vorbește despre criza pe care o traversează echipa sa, "U"-BT Cluj.

"U"-BT e abonată la înfrângeri de o lună încoace. Clujenii au pierdut, marți, derby-ul codașelor din grupa F a EuroChallenge, 64-73 cu Atomerömü Paks, au ajuns pe ultimul loc și sunt aproape eliminați. Dincolo de asta, "studenții" au făcut un nou meci după un scenariu deja arhicunoscut: au luat un avans considerabil la pauză, dar au pierdut pe final. 

Baschetbaliștii sunt la a șaptea înfrângere consecutivă, ultimele două, contra Stelei și a echipei din Ungaria, cu Marcel Țenter pe bancă. Jucătorii au carențe de concentrare, admite el, dar le cere fanilor răbdare și vine cu o promisiune: echipa va străluci din nou pe parchet. 

"Este îngrijorător ce se întâmplă! Este îngrijorător faptul că în momentele importante băieții nu reușesc să se concentreze. Au fost două jumătăți complet diferite. În primele 20 de minute am jucat un baschet bun, calitativ, conform planului. Apoi, după un "run" al adversarului, jucătorii mei au intrat într-un fel de transă din care nu au mai putut ieși.

Nu putem să fim constanți 40 de minute. Suntem datori tuturor, știu că este dificil pentru toată lumea, dar, așa cum acești jucători au câștigat campionate, tot așa își vor reveni. Trebuie să avem încredere și răbdare cu ei. Sper ca ei să mediteze, să vadă fiecare unde greșește, iar lucrurile să se îndrepte. Nu jucăm la valoarea noastră normală. Cu toții facem eforturi să ne revenim și sunt convins că așa va fi", a fost mesajul lui Țenter. 

13 puncte la pauză și o nouă înfrângere

La pauză tabela a arătat 39-26 în dreptul clujenilor. Țenter le-a cerut jucătorilor aceeași determinare, dar lucrurile au stat tocmai invers. 

"Am avut un avans de 13 puncte. Sigur, în baschet, un asemenea avans nu este relaxant. Le-am spus să fie la fel de determinați în partea a doua, dar nu au reușit asta. Totul ține de partea psihică. Din păcate, în EuroChallenge este greu de imaginat că se mai poate schimba ceva, după acest rezultat. Șansele noastre de calificare sunt foarte scăzute", a recunoscut antrenorul lui "U"-BT. 

Pe 2 decembrie, în Sala Polivalentă vor veni austriecii de la Magnofit Knights. Până atunci, clujenii speră să lege primele victorii în campionat după o lună de secetă, cu BC Timișoara (vineri, în deplasare) respectiv Timba (29 noiembrie, acasă). 

Clasamentul grupei F

1. Trabzonspor - 6 pct

2. Magnofit - 5

3. Atomerömü - 4

4. "U"-BT - 3

 

Comenteaza