Inevitabilul s-a produs. “U”-BT a întrerupt seria victoriilor

Inevitabilul s-a produs. “U”-BT a întrerupt seria victoriilor
Baschetbaliștii lui Marcel Țenter au ratat, duminică, șansa de a bifa cel de-al nouălea succes consecutiv în Liga Națională.

Dramatism în Sala Polivalentă. "U"-BT și BCM Pitești au oferit cel mai spectaculos duel al rundei cu numărul XIX, decis după o repriză de prelungire și încheiat cu victoria oaspeților, scor 97-94.

Dacă la pauză mare tabela a indicat egalitate la 43, elevii lui Hristu Șapera s-au desprins în sfertul al treilea la zece puncte (55-65), diferență menținută până la jumătatea ultimului act (62-72). Au urmat cinci minute extrem de intense. Hargrove și Millage au readus formația clujeană în meci, însă fără să se desprindă decisiv. Cu șapte secunde înaintea finalului, la scorul de 83-83, același Hargrove și-a asumat ultima aruncare, dar a ratat și s-a mers în prelungiri, acolo unde piteștenii s-au impus.

Marcel Țenter, antrenorul echipei "U"-BT, a admis că acest episod ar fi fost, oricum, inevitabil, după seria celor opt victorii consecutive.

"Am avut un presentiment că nivelul nostru de concentrare, orice aș face și orice le-aș zice băieților, nu va fi același. Nu m-am înșelat, din păcate. Am reușit, până la urmă, cu mare efort, să ajungem o echipă a Piteștiului foarte motivată, care a jucat foarte bine și vreau să îi felicit pentru jocul lor. Am avut șansa să câștigăm meciul, am avut ultima minge, pe care, din păcate am ratat-o, însă, chiar dacă am fi câștigat, ar fi fost o victorie furată. Piteștiul a jucat mai bine decât noi și a meritat să câștige.

Adevărul e în cifre, de foarte multe ori. La toate partidele la care au înscris peste 85 de puncte, au câștigat, iar atunci când au înscris în jur de 70 de puncte, au pierdut. Targetul nostru de a-i ține în 70 de puncte nu a funcționat și asta este principala cauză pentru care am pierdut. Sper ca această înfrângere să fie aliatul meu. Este un test pentru noi acum, să vedem cum reacționăm", a declarat Țenter.

Hargrove a înscris 22 de puncte pentru "U"-BT, în timp ce remarcatul piteștenilor a fost Ross, cu 30 de puncte.

Partida cu BC Timișoara, reprogramată

Întâlnirea cu echipa lui Dragan Petricevic, programată inițial pe 28 februarie, se va juca abia pe 10 martie, a anunțat clubul clujean pe site-ul oficial. Motivul? Sala Sporturilor "Horia Demian" și Sala Polivalentă vor găzdui la data respectivă alte evenimente. Meciul dintre "U"-BT și BC Timișoara contează pentru etapa a XXI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

 

Comenteaza