Dilema lui Mandorlini: Cine păzeşte poarta?

Dilema lui Mandorlini: Cine păzeşte poarta?
Stăncioiu şi Nuno Claro pornesc cu şanse egale la un loc în primul “11” al campioanei CFR Cluj.

Doar Peskovic pare să fi pierdut “trenul”. După ce Nuno Claro a fost “paznicul” buturilor clujene în majoritatea partidelor din sezonul trecut, Stăncioiu şi Peskovic par să fi reintrat în cursa pentru un post de titular. La finalul stagiului de pregătire din Austria, Andrea Mandorlini va trebui să găsească un răspuns la întrebarea “Cine va sta între buturi în sezonul următor?”

 

Deşi CFR Cluj a primit cele mai puţine goluri în sezonul precedent al Ligii I, “feroviarii” au considerat că au nevoie de încă un portar, care să fie valoric peste cei aflaţi în lot. După încheierea sezonului, clujenii au demarat negocierile cu mai mulţi fotbalişti, printre care Dani Coman şi Mihai Mincă, ambii de la FC Braşov.

 

Discuţiile nu au ajuns însă la niciun rezultat, iar echipa a plecat în cantonament cu toţi cei trei portari, Peskovic, Nuno Claro şi Stăncioiu, plus junioriul Călin Tiut. La întoarcerea din vacanţă, tehnicianul Andrea Mandorlini şi-a adus un nou colaborator. Antrenorul cu portarii italian Ernest Morini i-a luat locul lui Horia Cârlan, care a fost “retrogradat” la juniori.

 

Noul antrenor s-a dovedit a fi mai exigent, iar cei patru portari s-au pregătit foarte bine în cantonamentul din Austria. în acest timp, Cârlan a rămas acasă şi s-a ocupat de jucătorii aflaţi încă sub contract cu CFR, dar care nu au fost reţinuţi de Mandorlini în lotul care a plecat la Abtenau.

 

în cele patru partide de pregătire disputate până acum de “feroviari” în cantonamentul austriac, cei trei goalkeeperi ai echipei mari au fost folosiţi alternativ. Astfel, Nuno Claro a jucat în trei meciuri, bifând în fiecare dintre ele câte o repriză şi primind două goluri în confruntarea cu SV Grodig (5-3) şi alte două în meciul cu Slavia Praga (2-4). Peskovic a prins a doua repriză a meciului cu SV Hallwang (4-0). “Liderul” la prezenţe este Eduard Stăncioiu, jucător care a apărut în poartă în toate cele patru partide de pregătire, timp în care a primit trei goluri, ultimele două ieri după-masă, în meciul cu Slavia Praga.

 

Andrea Mandorlini spune că nu s-a decis în privinţa postului de titular în poarta “feroviarilor”. “încă nu am discutat despre cine va fi titular. Nuno Claro s-a descurcat foarte bine în returul sezonului trecut, dar Stăncioiu şi Peskovic se pregătesc şi ei exemplar, sunt mulţumit de ei”, a declarat Mandorlini.

 

înainte de debutul returului campionatului precedent, italianul a discutat cu cei trei portari şi le-a explicat decizia luată, aceea ca Nuno Claro să fie titular. Chiar dacă goalkeeper-ul a gafat în unele rânduri, prestaţia sa a fost una mulţumitoare.

Comenteaza