De pe Cluj Arena, pe Naţional Arena. Cine îşi salvează sezonul?

De pe Cluj Arena, pe Naţional Arena. Cine îşi salvează sezonul?
„U" şi CFR se întâlnesc miercuri în semifinala Cupei României, finala Clujului * Se pleacă de la 0-0, iar cine câştigă va juca ultimul act al competiţiei, în 31 mai, pe Naţional Arena * Una dintre cele două echipe clujene va fi acolo şi va putea să-şi salveze un sezon în care retrogradarea e la un pas * „U" - CFR se va juca de la 21:30, iar asistenţa se preconizează a fi mai numeroasă ca niciodată, în ultimii ani.

Unii au tradiţie, ceilalţi au performanţe. Unii au oraşul, ceilalţi au dealul. Unii l-au avut pe Andrei Sepsi, ceilalţi pe Laszlo Sepsi. Unii sunt în criză, ceilalţi, la fel.

Marea ciocnire dintre „U" şi CFR se va petrece miercuri seara, între formaţii care în trecut au avut statut şi aspiraţii diferite, dar care acum sunt în aceeaşi oală fierbinte a retrogradării din Liga I, ca în 1976. E doar o semifinală a Cupei României, dar e finala Clujului, aşa că toate grijile trebuie îngropate adânc sub gazon pentru o seară.

„U" visează la finală, după o jumătate de secol

Universitatea are în vitrină un singur trofeu: Cupa României din 1965. De atunci, nu a mai ajuns nici măcar în finala competiţiei. O poate face după 50 de ani, cu condiţia să învingă miercuri pe CFR.

"Pentru noi este meci foarte important, un meci pentru istoria clubului, pentru tot ce înseamnă „U" ca şi stare de spirit. Poate schimba foarte multe pentru istoria actuală a echipei. Jucătorii pot demonstra că a fost o întâmplare ultimele jocuri. Sper să fie o bucurie pentru noi.

Nu avem trofee ca şi CFR, dar avem o stare de spirit iar acest lucru e cel mai important atu al nostru. Începem cu şanse egale. Plecăm de la premisa de a nu primi gol. Ca om care am crescut aici e un meci special, poţi să-l prinzi o dată în viaţă. Să joci o semifinală de cupă cu CFR şi să te califici în finală. Vreau să jucăm inteligent şi să câştigăm!", a declarat antrenorul Adrian Falub.

Dacă e să ne luăm după rezultatele din 2015, până acum „U" nu a prea jucat inteligent. Nu a înscris niciun gol în 7 meciuri şi, logic, nu a obţinut nicio victorie. Are doar 3 rezultate de egalitate, dintre care unul e din Gruia, în manşa tur a semifinalei Cupei României.

Căpitanul lui CFR e incert

Accidentat la meciul cu Petrolul, de Felipe Teixeira, căpitanul CFR-ului, Ciprian Deac, este incert. Medicii au constatat că lovitura nu a fost atât de gravă, aşa încât Deac va reveni în curând pe gazon.

Clubul din Gruia a primit liber la transferuri, dar asta nu schimbă distribuţia meciului de miercuri. Eugen Trică va conta tot pe grupul cu care, în 2015, nu a reuşit decât trei egaluri în 7 meciuri (campionat plus Cupa României) şi a înscris o singură dată. Nici feroviarii nu au aflat deocamdată care e reţeta unei victorii în acest an.

CFR are trei Cupe ale României câştigate şi o finală pierdută, în ultimii şapte ani. Din acest punct de vedere, echipa clujeană poate fi numită cea mai recentă specialistă a competiţiei. Ca să se califice în ultimul act al competiţiei, oaspeţilor le convine şi un rezultat de egalitate, dar nu 0-0, scor care duce întâlnirea în prelungiri.

Cozi la bilete. Strategia suporterilor de la CFR

Vestea bună este că biletele la meci se vând foarte bine. Peste 5.000 de bilete se vânduseră în prima parte a zilei de marţi, iar acest lucru ne duce cu gândul la o asistenţă numeroasă.

Conducerea Universităţii a decis să se răzbune pe rivalii de la CFR, după ce la partida tur a semifinalelor Cupei României, 0-0, fanii "şepcilor roşii" au trebuit să plătească între 50 şi 80 de lei pentru a vedea partida. Astfel, "studenţii" au luat o măsură surprinzătoare pentru partida retur. Un bilet la peluza a II-a, inelul inferior, locul unde ar trebui să fie ocupat de galeria oaspeţilor, costă 200 de lei! În schimb, un tichet la inelul superior al peluzei I este numai 10 lei. Mai mult, abonaţii pot intra gratuit.

Ca să evite capcana organizatorilor, suporterii CFR-ului au lansat un apel pe Facebook. „APEL CĂTRE TOŢI SUPORTERII CFR!!! Miercuri, 1 aprilie, la ora 21:30, are loc pe stadionul Cluj Arena, returul din Semifinala Cupei României, dintre U Cluj şi CFR 1907 Cluj. Conducerea Universitatii Cluj a stabilit preţuri nesimţite pentru galeria noastra, 200 RON!

Astfel, Peluza Vişinie face apel către toată suflarea CFR-istă, SĂ-ŞI PROCURE TICHETE LA TRIBUNA 1, SECTOARELE 2F SI 2E(30RON/bilet)!!! Casele de bilete sunt deschise marţi, între orele 12:00-18:00 şi miercuri, în ziua meciului, între orele 10:00-19:30 (ATENŢIE! Casa de bilete se va închide cu DOUĂ ORE înaintea partidei!) AŞA CUM AM PROMIS, VOM FI PREZENŢI! ŞI LA BINE, ŞI GREU! HAI, CFR!!!".

Returul semifinalei Cupei României se dispută miercuri pe Cluj Arena, de la 21:30.

Echipe probabile:

„U": Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Neag, Martins - Lungu, Costin - Viveiros, Ceppelini, Mengolo - Lemnaru. Antrenor: Adrian Falub.

CFR: Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Muniru, Petrucci - Chanturia, Tade, Jazvic - Dore. Antrenor: Eugen Trică.

 

16 suporteri "interzişi"

Peste 250 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal de miercuri seara, unul considerat cu grad maxim de risc. În ziua partidei, începând cu ora 18.30, se va restricţiona traficul auto şi pietonal în zona stadionului. Accesul în incinta stadionului se va face începând cu ora 19:30. 11 suporteri ai Universităţii şi 5 ai CFR-ului au interdicţie de a participa la meciul de fotbal.

 

„Mai aveţi voce? Mai credeţi că "U" merită să fie iubită? Atunci, miercuri seară nu trebuie să lipsiţi de pe stadion. Nu există scuze, nu există teamă. Când galeria cântă, moartea se cutremură de spaimă"

Jurnalistul Alin Fornade, într-un articol pe ucluj.ro

 

Etichete
Comenteaza