Se veselesc cu Veselovsky. "U" joacă finala Cupei României după 50 de ani GALERIE FOTO

Se veselesc cu Veselovsky.
"U" Cluj s-a calificat aseară în finala Cupei României, după un thriller cu CFR. Meciul s-a tranşat abia după lovituri de departajare, 4-2. Veselovsky a fost eroul meciului: a parat două penalty-uri. Golul decisiv l-a înscris Cristocea. Finala se va juca, probabil, pe Cluj Arena!

Dacă "U" şi CFR s-ar întâlni mai des, nu am regreta că avem stadion de 30.000 de locuri. Cu 10.000 de suflete în tribune, fotbalul clujean chiar pare că respiră. Noi ştim însă că e doar o iluzie şi că acesta poate fi ultima primăvară cu derby-uri clujene în Liga I.

Semifinala Cupei României, finala Clujului, cum am numit-o încă de la manşa tur, a fost un succes de casă, ca un spectacol cu Florin Piersic. Doar că a lipsit Piersic. Şi spectacolul. A părut că echipele s-au antrenat doar pentru penalty-uri şi au jucat două manşe la trecerea timpului.
Prea preocupaţi să nu primească gol, jucătorii ambelor echipe au căutat mai mult gleznele adversarilor decât mingea. Au fost trei cartonaşe galbene în prima repriză şi nicio fază cu adevărat periculoasă. Cu cei aproape doi metri ai săi, Dore a ţopăit de mai multe ori prin careul Universităţii, dar nu a ajuns la nicio minge. Dincolo, "U" nu a avut omul care să dea ultima pasă, aşa că s-a cam încurcat şi la penultima. Dacă regulamentul le-ar fi permis, antrenorii ar fi trebuit să facă 4-5 schimbări la pauză, ca meciul să se trezească.

Măcar 15 minute, după pauză, am văzut aceeaşi păcăleală de 1 aprilie, apoi fotbalul s-a iţit timid printre jambierele albe şi vişinii. Se împlinise o oră de joc când Morar şi Kovacs au desenat pe flancul stâng, iar mingea a ajuns la Ceppelini, care a reluat slab cu capul. Două minute mai târziu, Kovacs a lovit mingea sănătos, dar a trimis-o peste poartă. Golul era să apară însă pe celalaltă parte a tabelei, la racheta lui Păun, deviată norocos de Skvorc peste" transversală". Tânărul ceferist a părut să se dueleze de la distanţă cu Gravenberch. Olandezul a tras de două ori periculos spre poarta lui Mincă (minutele 70 şi 82), românul încă o dată (77). În momentele de final, miza le-a tăiat din nou elanul celor 22 de jucători şi meciul a paralizat. Iar aici, la capătul celor 90 de minute, s-a văzut cât de important a fost penalty-ul ratat de Lemnaru, în manşa tur.

În prelungiri, Castillion era să marcheze în poarta lui Mincă, iar nou-intratul Mengolo, cu o deviere nefericită, în cea a lui Veselovsky. Ocazia meciului a apărut în minutul 108 şi a avut-o tot Mengolo, la cealaltă poartă. Camerunezul a scăpat singur cu portarul, dar a şutat, incredibil, pe lângă bară. Aşa că s-a ajuns la penalty-uri, unde au transformat loviturile de departajare Ciupe, Lungu, Castillion, Cristocea, respectiv Dore şi Chanturia. Veselovsky a parat şuturile lui Larie şi Petrucci.

Victoria Universităţii a destupat Cluj Arena ca pe o şampanie. Jucătorii şi suporterii au sărbătorit efervescent atât în stadion, cât şi în afara lui. După 50 de ani,"U" joacă din nou finala Cupei României.

"U" - CFR 0-0 (0-0) 4-2 după lov. de departajare
Marcatori: Ciupe, Lungu, Castillion, Cristocea - Dore, Chanturia,
„U": Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Neag, Bambara - Lungu, Kovacs (71 Cristocea) - Gravenberch, Ceppelini, Morar (90 Mengolo) - Lemnaru (65 Castillion). Antrenor: Adrian Falub.
CFR: Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Muniru, Petrucci - T. Lopes (82 Chanturia), Tade, Păun (98 Jazvic) - Dore. Antrenor: Eugen Trică.
Arbitru: Marius Avram.


5.000 în galeria lui "U", 100 la CFR
9553 de spectatori plătitori, plus invitaţii, au umplut la o treime din capacitate Cluj Arena. Peluza "Şepcilor roşii" a fost arhiplină: circa 5.000 de oameni au cântat mai bine de 120 de minute, cu acelaşi elan. Fanii s-au adunat înaintea partidei în Hasdeu şi au venit grupat la stadion. "Vă spunem a nu ştiu câta oară, studenţii se duc la universitate, iar frânarii merg la gară", era scris pe un banner al fanilor luI "U". Suporterii CFR-ului au fost aproximativ 100 şi au venit însoţiţi de jandarmi de la propria arenă.

 

Etichete
Comenteaza