Clujenii îşi testează rezistenţa în weeekend, cot la cot cu 4 kenyeni. Centrul va fi blocat

Clujenii îşi testează rezistenţa în weeekend, cot la cot cu 4 kenyeni. Centrul va fi blocat
Clujul va fi cuprins în weekend de febra maratonului. Duminică, oraşul va fi blocat pentru traficul rutier pe principalele artere din centru.

„Anul acesta avem alergători din 22 de țări din întreaga lume. Și-au anunțat prezența alergători de top din România. Avem patru alergători din Kenya, trei la proba masculină, dintre are unul va participa la proba de maraton, doi la cea de semimaraton și o prezență feminimă care va participa la semimaraton. Avem alergători de valoare, nu știm la ce să ne așteptăm. Pa parcursul unei curse se pot întâmpla multe, rezultatele se pot schimba. Dacă anul trecut toată lumea a pariat pe kenyeni, primele poziții au fost ocupate cu precădere de români. Maratonul a fost câștigat de Elisha Sawe, care a alergat 42 de kilometri în 2:27.26. Nu știm dacă timpul de anul trecut va scădea, dar este posibil să se întâmple acest lucru. După anunțarea premiilor în valoare de peste 10.000 de euro și-au anunțat prezența mulți alergători de top. Până acum maratonul a fost câștigat de doi kenyeni și un etiopian. Vom vedea ce se va întâmpla anul acesta", a spus Horațiu Morar, președintele Runners Club Cluj-Napoca, organizatorul evenimentului.

Traseul competiţiei de maraton, semimaraton şi maraton ştafetă este Cluj Arena - Splaiul Independenței - strada G.Coșbuc - strada Cardinal I.Hosu - strada E Isac - strada Gh. Șincai - strada Napoca - bulevardul Eroilor - întoarcere - bulevardul Eroilor - strada Napoca - strada Gh Șincai- strada E. Isac - strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc - Splaiul Independenței - strada Barițiu- întoarcere - strada G. Barițiu- Splaiul Independenței - Pod Napoca - strada 1 Decembrie 1918 - întoarcere - strada 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenței - Cluj Arena.

Traseul măsoară 10,55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonisti și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Pe traseu vor fi plasate 3 puncte de hidratare.

O altă cursă aşteptată este Crosul BT. „Vor participa concurenți din toată țara. E ceva dacă vin participanți din Suceava, Iași, Constanța pentru a alerga la Cluj șase kilometri. Evenimentul nostru promovează turismul sportiv. Cei care vin să alerge 42 de kilometri vor rămâne cu siguranță, dacă nu câteva zile, măcar este noapte. Este un efort să alergi atât. Noi oferim un traseu frumos, prin oraș și ne străduim ca acest traseu să fie cât mai sigur. Le mulțumim pe această cale șoferilor, care vor fi incomodați de retricțiile de circulație pentru înețelegere. Maratonul nu promovează numai sportul, ci și Clujul. Evenimentul a fost promovat intens și în afara țării", a subliniat Morar.

Iată traseul Crosului BT, care măsoară 6 kilometri: Cluj Arena - Splaiul Independenței - strada G.Cosbuc - strada Cardinal I. Hossu - strada G. Barițiu - întoarcere - str. G. Barițiu - Splaiul Independenței - Pod Napoca - str. 1 Decembrie 1918 - întoarcere - str. 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenței - Cluj Arena.

Desfăşurătorul competiţiei:

Sâmbătă 18 aprilie 2015

11:00 - 19:00. Ridicare kituri de concurs (conţin tricoul oficial, chipul de cronometrare, sacul de echipament, numărul concurs şi alte produse) de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora. La Crosul BT sunt disponibile 1600 de kit-uri de concurs, iar la Cursa Copiilor Cora 500 de kit-uri de concurs, care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului. Locurile nu vor fi rezervate pentru cei care s-au înscris online. Fiind un concurs cu participare gratuită, kit-urile se vor distribui primilor concurenți care se prezintă la standul de înscrieri de la Cluj Arena.

Pentru a fi mai operativi vă rugăm să aduceți cu voi declarația completată și ștampilată:

12:00 - 18:00. Pasta Party, în restaurantul de la Cluj Arena, etaj II; pentru participanţii la maraton, semimaratonşi maraton ştafeta.


Duminică 19 aprilie 2015

Ora 07:00 - 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora.

Desfășurare concurs

Ora 09:15 - START Maraton AROBS, Semimaraton Hervis și Maraton Stafetă Autoworld.
Ora 13:00 - Festivitate de premiere
Ora 13:15 - START Cursa Copiilor Cora
Ora 13:45 - START Crosul BT
Ora 14:30 - Festivitate de premiere Crosul BT
Ora 14:30 - Festivitate de premiere categorii de varsta la maraton si semimaraton

Comenteaza