Halep se oprește în semifinale la Stuttgart

Halep se oprește în semifinale la Stuttgart
Simona Halep a fost învinsă după un meci maraton de către Caroline Wozniacki, 7-5, 5-7, 6-2.

Confruntarea dintre jucătoarea româncă și daneză a durat fix trei ore în care cele două au jucat un tenis de înaltă calitate. Timp de două seturi, între ele a existat un echilibru impresionant, dar în final defensiva extraordinară a lui Wozniacki a făcut diferența.

În mod contrastant față de meciul de ieri al lui Halep cu Sara Errani, românca și adversara ei și-au câștigat game-urile pe propriul serviciu de 11 ori consecutiv în primul set, până când daneza a făcut break-ul care i-a asigurat avantajul, 7-5. Setul secund a început cum nu se putea mai bine pentru Halep, care s-a distanțat la 3-0 cu două break-uri succesive. Wozniacki a revenit, conducând cu 5-4 înainte de a pierde setul cu același scor cu care l-a câștigat pe primul.

În chiar primul game al decisivului, Halep a ratat două șanse de break, urmând ca trei game-uri pierdute la rând pe propriul serviciu să fie îndeajuns pentru a lăsa meciul să-i scape din mână, 6-2.

Partida a fost una extrem de spectaculoasă, ambele jucătoare reușind lovituri dintre cele mai dificile și păstrând mingea în teren din situații aparent imposibile. Jocul defensiv al lui Wozniacki a ajutat-o să rămână în meci suficient de mult pentru ca Halep să cedeze spre final, atacurile sale părând să se lovească de o adevărată mașină de returnat mingi.

În ciuda eșecului din semifinale, Halep va urca pe locul secund al clasamentului WTA începând de luni. În finala turneului de la Stuttgart, Wozniacki o va întâlni pe câștigătoarea din meciul dintre Angelique Kerber și Madison Brengle.

Etichete
Comenteaza