„U” Cluj pierde printre degete victoria în fața Mediașului

„U” Cluj pierde printre degete victoria în fața Mediașului
Clujenii au condus tot meciul, dar un henț în careu a dus la un gol nesperat al oaspeților cu cinci minute rămase din meci.

„U” Cluj și Gaz Metan Mediaș s-au împușcat reciproc în picior prin egalul de pe Cluj Arena, unde 3424 de spectatori au asistat la un duel între echipele aflate pe locuri retrogradabile cu cele mai vii șanse de a spera la salvare. La final, rezultatul le mulțumește cel mai mult pe contracandidatele lor.

Adrian Falub a continuat să alterneze jucătorii săi de atac, făcând alegerea inspirată de a-l introduce pe Vlad Morar ca vârf de atac în fața unei linii de patru mijlocași. Acesta a asigurat un început de meci cum nu se putea mai bun pentru „U", marcând în minutul 2 al întâlnirii. Justin Mengolo a centrat exact, de pe stânga, iar atacantul și-a făcut datoria printr-o lovitură de cap plasată.

O linie de cinci fundași a clujenilor a înghețat apoi tabela până la pauză. Oaspeții au ținut ceva mai mult de minge, dar acțiunile lor ofensive nu au avut consistență, multe din ele încheiându-se cu șuturi de la distanță. Curtean a trimis de două ori spre poartă, dar Robert Veselovsky nu a avut emoții. Până la pauză, Sergiu Muth a salvat în două rânduri primirea unui nou gol în fața lui Nuno Viveiros și Morar.

În a doua parte a meciului, Mediașul a continuat să arate ca o echipă lipsită de idei. Jucătorii săi au amenințat doar prin centrări și șuturi dezamăgitoare de la distanță, Veselovsky având rareori probleme. Raul Costin a fost introdus pe teren de către antrenorul Adrian Falub pentru un plus de siguranță, în timp ce oaspeții au mutat riscant cu Ciprian Petre și italianul Cosimo Figliomeni.

Schimbările nu au adus o modificare vizibilă în joc, iar Morar a fost aproape de a-și trece în cont „dubla” când lovitura sa liberă a fost respinsă spectaculos de Răzvan Pleșca. Tot Morar și apoi Lungu și-au mai încercat norocul spre final, dar fără succes.

Totuși, a mai fost loc de o ultimă răsturnare de situație, iar în minutul 85 Narcisse Bambara a comis un henț în careu la capătul unei faze de atac prelungite a Mediașului. Azdren Llullaku a primit astfel o șansă nesperată de a marca de la punctul cu var, iar kosovarul nu a dezamăgit, egalând cu un șut plasat în dreapta lui Veselovsky.

În puținele minute rămase din joc un corner al lui „U” s-a transformat rapid într-un contraatac la capătul căruia Veselovsky a intervenit la șutul din unghi al lui Dan Roman. Mengolo, la finalul unui meci energic și bun făcut de camerunez, a tras în plasa laterală dintr-o poziție incomodă, iar Andreas Calcan s-a pierdut în driblinguri înainte de fluierul de final al partidei.

Egalul nu face decât să ajute echipe precum Brașovul și Rapidul, care sperau la un pas greșit din partea ambelor formații în meciul de la Cluj. Cu 31 de puncte acumulate, atât Universitatea cât și Gaz Metan-ul se află la un punct în spatele locului 12 care asigură rămânerea în Liga I.

Urmărește desfășurarea meciului aici.

„U" Cluj - Gaz Metan Mediaș 1-1 (1-0)

„U" Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Munteanu, Skvorc, Bambara - Lungu, Cristocea (Costin '59) - Viveiros (Calcan '90+2), Mengolo, Ceppelini - Morar (Lemnaru '88); Antrenor: Adrian Falub

Gaz Metan Mediaș: Pleșca - Zaharia, Muth, Abrudan (Avram '79), Buzean (Petre '61) - Elton, Tahar - Muntean, Curtean (Figliomeni '70), Llullaku - Roman; Antrenor: Ioan Balaur

Marcatori: Morar ('2) / Llullaku (pen '85)

Cartonașe galbene: Morar ('73), Skvorc ('77), Kovacs ('90), Jovanovic ('90) / Curtean ('43), Petre ('78), Zaharia ('90), Figliomeni ('90)

Arbitru: Alexandru Tudor

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca, 3424 spectatori

 

Comenteaza