Olimpia a devenit campioana României la fotbal feminin

Olimpia a devenit campioana României la fotbal feminin
Echipa clujeană a câștigat al 5-lea său titlu consecutiv în Superligă după o ploaie de goluri.

 

Olimpia UT Cluj-Napoca a disputat duminică, la Baza Sportivă Victoria Someșeni, ultima partidă de acasă din play-off-ul Superligii acestui sezon împotriva Real-ului din Craiova.

Acestea au înscris 13 goluri (11 până la pauză), goluri care au fost însă cu noroc, deoarece această victorie a adus titlul de campioană națională la Cluj pentru a cincea oară consecutiv, cu o etapă înainte de finalul sezonului, Olimpia având cu 5 puncte mai mult decât ocupanta locului 2, ASA Târgu-Mureș.

Olimpia: Boandă - Corduneanu (Ganea 60'), Olar, Lipotean, Giurgiu - Vătafu, Bortan, Ciolacu - Bâtea, Lunca, Voicu.

Real Craiova: Ioniță - Tomescu, Streche, Burtică, Dragu, Stan (Constantinescu 89') - Abagiu, Simion, Pozmac - Obreja, Dinescu.

Au marcat: Vătafu (4'), Voicu (6', 8', 28', 53', 78'), Bortan (24', 25'), Ciolacu (29'), Lunca (31', 38'), Bâtea (36', 44').

Întrucât sunt deja campioane, deși mai au de disputat un meci în deplasare la Târgu-Mureș, în 24 mai, clujencele vor primi medaliile și titlul de campioană națională a sezonului 2014-2015 miercuri, 20 mai, după evenimentul unic din istoria fotbalului românesc, partida din semifinala Cupei României, unde se vor întalni cele două echipe ale Olimpiei.

Partida dintre Olimpia II și Olimpia I va avea loc la Baza Sportivă Unirea (Mănăștur) de la ora 17:00. Tot duminică, Olimpia II a disputat meciul din cadrul Etapei a III-a din play-off-ul Ligii I împotriva echipei din Odorheiu Secuiesc, Vasas Femina, la Baza Sportivă Victoria Someșeni.

Partida a fost una decisivă pentru Vasas, întrucat echipa din Odorheiu Secuiesc este promovată matematic în Superligă după victoria împotriva Olimpiei II cu 2-1.

Meciul dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din Liga I, Seria 1 a fost unul echilibrat, fiecare echipă dominând câte o repriză. Vasas a dominat prima repriză și a înscris două goluri prin Papp în minutul 24 și Bartalis în minutul 40, iar Olimpia II a dominat clar cea de-a doua repriză, însă a reușit să înscrie doar un gol din numeroasele ocazii avute, prin Rusu în minutul 72.

Olimpia II: Dârle - Negrea (Zăhan 46'), Desmerean, Meluță (Rusu 71'), Mateș - Nagy, Carp, Rus - Ciobanu (Deac 59'), Popa (Borodi 46'), Indrei (Mera 33').

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc: Kajtar - Dezso, Ambrus, Peter, Krall - Balazs, Gered, Papp - Biro, Bartalis, Balint.

Următorul meci pentru ambele echipe va fi miercuri 20 mai de la ora 17:00 la Baza Sportivă Unirea (Mănăștur), partidă în care junioarele Olimpiei vor înfrunta senioarele de la prima echipă în cadrul Semifinalei Cupei României.

În play-off, Olimpia I mai are doar un singur meci de disputat, la Târgu Mureș, în 24 mai, iar Olimpia II va face deplasarea la Baia Mare pentru a disputa meciul din Etapa a IV-a din cadrul play-off-ului Ligii I, tot în 24 mai. Ambele partide se vor disputa de la ora 11:00.

Comenteaza