Speranța lui „U” moare ultima, dar poate muri sâmbătă la Galați

Speranța lui „U” moare ultima, dar poate muri sâmbătă la Galați
„U” Cluj va înfrunta pe Oțelul Galați în penultima etapă a Ligii I știind că orice rezultat cu excepția unei victorii o retrogradează matematic în Liga a II-a.

După ce vineri CFR Cluj a primit înapoi prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv punctele pierdute datorită problemelor financiare, situația din josul clasamentului s-a complicat suplimentar. „U” Cluj trebuie să câștige ambele meciuri și să se bazeze pe multe rezultate în favoarea lor în alte partide pentru a se mai salva de la retrogradarea în liga secundă.

Totul se poate încheia sâmbătă la Galați, dacă echipa antrenată de Adrian Falub nu reușește să câștige meciul cu Oțelul. „Ne pregătim să mergem la Galați să jucăm împotriva unei echipe care în ultima vreme a făcut meciuri foarte bune și are jucători foarte buni, un Cernat, un Hamroun. Meciul pentru noi contează decisiv. Vreau să ne batem pentru șansele noastre, cât de mici sunt. Matematic încă suntem în Liga I și atâta timp cât avem șanse ne vom lupta pentru ele. Ne facem speranțe. Dacă mai avem șanse vom lupta până la capăt pentru ele. Dacă nu, vom lupta pentru noi, pentru că suntem U Cluj, nu suntem orice echipă și avem nevoie să ieșim cu capul sus,” a spus Falub înaintea plecării în orașul dunărean.

Acesta a adăugat că „Galațiul e retrogradată de mai mult timp. Nu mai are presiunea publicului și a rezultatelor pe care ți-o dă lupta directă pentru salvarea retrogradare. Are niște jucători valoroși. Un Cernat nu găsești oriunde în România. Au calitate, mai ales în atac. Sunt câteva jucători rapizi, foarte tehnici, jucători de calitate. Neavând presiunea rezultatelor, joacă de plăcere, ceea ce îți dă mai multă liniște.”

Remiza obținută de „U” în ultimul meci de pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, a părut să fie fatală echipei clujene, jucătorii arătând suferința prin care trec imediat după meci, când s-au prăbușit pe gazon. „Au fost câteva zile dificile după jocul cu Astra, fiindcă băieții erau demotivați. Au fost dezamăgiți fiindcă am făcut un joc bun și după părerea mea trebuia să batem Astra,” a menționat antrenorul Universității.

În ceea ce privește însă meciul din acest weekend, Falub spune că echipa sa trebuie să lupte până la capăt. „Eu sunt un luptător. Am luptat toată viața mea. Și ca jucător am fost la fel, și ca antrenor sunt. Vreau să câștig. Atâta timp cât există o șansă o să mă bat pentru ea.”

După ce campionatul își va decerna câștigătoarea miercuri și vom cunoaște de asemenea echipele retrogradate în Liga a II-a, pentru majoritatea echipelor sezonul va fi încheiat. Nu și pentru „U”, care weekendul viitor va juca la București în finala Cupei României. Falub are un ochi pe campionat și unul pe cupă. „Le spun jucătorilor că nu suntem orice echipă. Cu toate problemele pe care le avem, suntem la U Cluj și va trebui să ieșim cu capul sus din competiția asta, iar finala de cupă să o jucăm ca o echipă care are o istorie și are tradiție. Nu mergem ca orice echipă la București.”

Meciul dintre „U” și Oțelul va începe sâmbătă la ora 16.

Comenteaza