Am învins în finala Cupei GALERIE FOTO

Am învins în finala Cupei GALERIE FOTO
Duminică seara, pe Naţional Arena, clujenii au învins. Peste 3.000 de fani ai Universităţii, veniţi din Ardeal cu trenul, autocare, microbuze, maşini, au cântat neîntrerupt şi le-au fost net superiori, ca determinare şi ataşament, celorlalţi 33-34.000 de spectatori din capitală. Tot atunci, jucătorii de la "U" au ieşit de pe teren învinşi.

Celor de la FCSB le-a fost uşor. Au avut în faţă un adversar mediocru, capabil să ia gol la fiecare şut pe poartă. S-a jucat la paritate ca efectiv, dar celor 11 fotbalişti lipsiţi de glorie (ca să citez titlul unui film cu Brad Pitt) ai lui Costel Gâlcă le-au dat replica 11 jucători lipsiţi de mândrie ai lui Adi Falub. A fost partida "motoretei" Popa, care pedepseşte de fiecare dată Universitatea pentru una şi aceeaşi vină: de a-l fi aruncat ca pe o măsea stricată în 2010.

A existat însă şi meciul din tribune, iar celor din galeria "Şepcilor roşii" le-a fost infinit mai greu. Au fost peste 3.000, posibil spre 4.000 de suflete, şi au avut în faţă mai mult de 30.000 de suporteri cu fulare roş-albastre la gât. Fanii veniţi din Ardeal (cu puțin sprijin și din Şoseaua Ştefan cel Mare) au învins detaşat; nu a fost nevoie de vreo analiză complicată pentru o decizie unanimă. Au cântat neîntrerupt, unul cât zece din tabăra adversă, au ieşit la suprafaţă de fiecare dată după ce singura scandare a suporterilor bucureşteni, "Campionii, campionii", ieşea ca aburii unei fierturi prin acoperişul Arenei Naţionale. Fanii alb-negrilor nu s-au lăsat impresionaţi nici când golurile fecesebiştilor, venite rapid în fiecare dintre reprize, au avut efectul ceasului deşteptător care ţiuie la o oră după ce te-ai băgat în aşternut. Au dat o adevărată lecţie de dragoste faţă de culori, au făcut o demonstraţie emoţionantă de ataşament faţă de brandul "U". Mai mult, au avut puterea să nu-i certe pe jucători, deşi acesta este, probabil, unul dintre cele mai slabe loturi din istoria clubului. Probabil le-a fost jenă de jena lor. 

Precum vedeţi, FRF a greşit. Trebuia să acorde cupa şi medaliile de aur învingătoarei care a avut meciul mai greu, iar aceasta a fost peluza Universităţii. Cu aşa galerie, retrogradarea echipei clujene este doar o iluzie. "U" este şi va rămâne un reper de prim rang pentru fotbalul românesc datorită piepturilor generoase în care bat inimi alb-negre. Refrenul acesta ritmat spune totul: ”Ce m-aș face eu, ce mi-ai face tu, dacă n-ar fi 'U'".

"U" Cluj - FCSB 0-3 (0-1)
Marcator: Popa 9, 53, Rusescu 48
"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Neag, Munteanu, Skvorc, Jovanovic (56 Bambara) - Ceppelini (46 Viveiros), Lungu, L. Kovacs (67 Cristocea) - Mengolo, Morar. Antrenor: Adrian Falub.
Steaua: Niţă - Papp (69 Râpă), Luchin, Varela (79 Tamaş), Guilherme - Breeveld, Neagu (65 Iancu) - Popa, Stanciu, Chipciu - Rusescu. Antrenor: Costel Gâlcă.
Arbitru: Alexandru Tudor.

 

Etichete
Comenteaza