Fed Cup, episodul II. România va juca în aprilie la Cluj

Fed Cup, episodul II. România va juca în aprilie la Cluj
Tragerea la sorţi pentru Fed Cup, de marţi, a stabilit că România va juca din nou pe teren propriu. Evident, la Cluj.

Simona Halep şi Monica Niculescu se întorc la Cluj, după meciurile strânse, spectaculoase, tensionate cu Karolina Pliskova şi Petra Kvitova. După România - Cehia, în Sala Polivalentă se va juca un nou meci de Fed Cup, spun informaţiile ZIUA de CLUJ. Este vorba de întâlnirea cu Germania, din 16-17 aprilie. Jocurile din această competiţie de tenis feminin s-au tras la sorţi marţi, la Londra; întâlnirea contează ca baraj de rămânere în Grupa Mondială a Fed Cup.

Ambele echipe vin după înfrângeri în sferturile de finală ale competiţiei: România a cedat cu 2-3 în faţa Cehiei, Germania a pierdut şi ea cu Elveţia.

Recenta câştigătoare de la Australian Open, Angelique Kerber, este pe locul al doilea WTA, după ce tocmai a depăşit-o pe Simona Halep. În partida cu Elveţia, ea a cedat însă în faţa Belindei Bencici, în două seturi. Printre jucătoarele de valoare ale Germaniei se mai află Andrea Petkovic (23), Sabine Lisicki (32), Annika Beck (39), Julia Georges (24, la dublu).

Statistică Germania

Titluri Fed Cup câştigate: 2 (1987, 1992)
Meciuri jucate: 143 (91 câştigate - 52 pierdute)
Istoricul întâlnirilor: România - Germania 0-1 (1974)
Ultimul meci în Fed Cup: Germania - Elveția 2-3 (Petkovici - Bencici 3-6, 4-6; Kerber - Bacsinszky 6-1, 6-3; Kerber - Bencici 6-7(4), 3-6; Beck - Bacsinszky 7-5, 6-4; Groenefeld/Petkovici - Hingis/Bencici 3-6, 2-6).

Celelalte meciuri din barajul Grupei Mondiale

Rusia - Belarus
Italia - Spania
Australia - SUA

 

Etichete
Comenteaza