Cine sunt sunt adversarele Olimpiei Cluj în grupele Champions League

Cine sunt sunt adversarele Olimpiei Cluj în grupele Champions League
Campiona României la fotbal feminin, Olimpia Cluj-Napoca, și-a aflat, vineri, 24 iunie, adversarele din grupele Champions League.

Dintre toate echipele pe care formația de pe malul Someșului ar fi putut să ajungă în grupă, sorții au dorit că echipa antrenată de Mirel Albon șă cadă cu puternica formație Medyk Konin (POL), care va fi și gazda grupei. Alături de echipa gazdă, jucăoarele noastre vor mai avea ca adversare formațiile Pärnu (EST), Breznica Pljevija (MNE).

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat imediat după tragerea la sorți, că nu și-ar fi dorit să echipa poloneză să fie adversara în această fază a Champions League dar că vor face tot se poate ca să câștige.

„Este una dintre locațiile unde nu ne doream să jucăm. Medyk Konin este o echipă puternică, au o școală de fotbal feminin foarte bine pusă la punct și multe jucătoare crescute de ei în filozofia proprie. Au o omogenitate foarte bună. Am jucat de mai multe ori meciuri amicale împotriva lor, am pierdut de fiecare dată, însă consider că este momentul să încercăm și noi să le învingem și să mergem mai departe de pe primul loc. Ceilalți doi adversari, noi ne-am întâlnit cu Pärnu și anul trecut și am câștigat, am fost și cu campioana Muntenegrului însă era altă echipă, tot așa am câștigat la scor. Nu cred că cele două echipe poate emite pretenții la câștigarea grupei însă poate încurca pe oricine. Având în vedere că știam locațiile, Konin era una dintre locațiile unde nu ne doream să picăm. Asta au decis sorții. Nu înseamnă că sunt favoriți, sunt o echipă bună, o echipă incomodă, însă au și ei, ca și noi, plusurile și minusurile lor și vom încerca să jucăm cât se poate de bine. Având în vedere că grupa este în Polonia ar putea părea favoriți”, a declarat Mirel Albon.

Președintele executiv al clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, a afirmat că deși este o grupă dificilă, calificarea se va juca în chiar ultima partidă, cea dintre campioana României și gazda grupei, Medyk Konin. „Este o grupă dificilă și am căzut cu cel mai puternic adversar pe car îl puteam avea. Calificare se joacă între Olimpia și Medyk Konin. Am mai jucat partide amicale cu Medyk, chiar am avut un stagiu de pregătire comun, însă de data aceasta o să jucăm care pe care. Anul trecut am jucat tot cu Pärnu și cu altă echipă din Muntenegru… Nu sunt echipe pe care să nu le luăm în calcul însă consider că se va juca calificarea chiar în ultima partidă între noi și Medyk Konin. Abia așteptăm să jucăm”, a afirmat Alin Cioban.

În următoarea perioadă jucătoarele echipei Olimpia Cluj-Napoca vor intra într-un amplu cantonament și proces de pregătire înainte de meciurile din Champuions League. „Deja ne-am stabilit programul. Vom avea reunirea lotului la 1 iulie după care o să avem un cantonament de pregătire la munte.Dupa cantonamentul de pregătire fizica jucam cu Steaua Rosie Belgrad iar la sfârșitul lui iulie plecăm într-un cantonament de pregătire și de jocuri de pregătire în Austria unde vom juca cu echipe din Austria și Slovenia. Vom încerca să ne pregătim cât putem de bine această participare și să ne putem cât se poate de bine la punct jocul până la perioada de Champions League”, a spus antrenorul echipei clujene, Mirel Albon.

Președintele clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, a afirmat că primul cantonament va fi la Cheile Grădiștei după care vor fi mai multe meciuri amicale cu echipe de top, atât la Cluj cât și în afara țării. „Va fi un cantonament la Cheile Grădiștei după care va fi un cantonament la Cluj cu partide de verificare cu echipe de genul Steaua Roșie Belgrad și vom avea și un cantonament în Austria unde vom întâlni adversari precum Pormurie și cu Gratz. Vom avea o perioadă de pregătire în care vom investi și vom face tot ce se poate pentru ca echipa să fie pregătită, din punctul meu de vedere”, a declarat Alin Cioban.

Grupele de calificare UEFA Women’s Champions League:
Grupa 1: Apollon (CYP)*, PAOK (GRE), KÍ Klaksvík (FRO), Hajvalia (KOS)
Grupa 2: Standard Liège (BEL), Osijek (CRO)*, Minsk (BLR), Dragon 2014 (MKD)
Grupa 3: ŽFK Spartak (SRB) , NSA Sofia (BUL), Breidablik (ISL), Cardiff Met (WAL)*
Grupa 4: Olimpia Cluj (ROU), Medyk Konin (POL)*, Pärnu (EST), Breznica Pljevija (MNE)
Grupa 5: FC Zürich (SUI), Pomurje (SVN)*, Slovak Bratislava (SVK), KS Vllaznia (ALB)
Grupa 6: SFK 2000 Sarajevo (BIH)*, WFC Kharkiv (UKR), Ramat HaSharon (ISR), Rīgas FS (LVA)
Grupa 7: BIIK-Kazygurt (KAZ), Gintra Universitetas (LTU), Wexford Youths (IRL)*, Criuleni (MDA)
Grupa 8: PK-35 Vantaa (FIN)*, Avaldsnes (NOR), CF Benfica (POR), Newry City (NIR)
Grupa 9: FC Twente (NED)*, Konak Belediyespor (TUR), Ferencváros (HUN), Hibernians (MLT)

Calendarul competiției:
Calificări: 23-28 august 2016
Șaisprezecimi: 5-6 și 12-13 octombrie 2016
Optimi de finală: 9-10 și 16-17 noiembrie 2016
Sferturi de finală: 22-23 și 29-30 martie 2017
Semifinale: 22-23 și 29-30 aprilie 2017
Finala (Stadionul Cardiff): 1 iunie 2017


Etichete
Comenteaza