Lotul U-BT-ului se reuneşte luni

Lotul U-BT-ului se reuneşte luni
Jucătorii de la U-BT Cluj-Napoca se vor reuni luni seară pentru pregătirea noului sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Lotul cu care U-BT-ul va ataca titlul este compus din baschetbaliştii Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Tudor Jucan, Kuti Nandor, Tudor Gheorghe, Wilhelm Brosser, Maksym Pustozvonov, Ousmanne Barro, Aleksandar Rasic, Rolland Torok şi Vlad Moldoveanu. De asemenea, în formaţie vor fi incluşi şi patru juniori crescuţi de clubul universitar. E vorba de Andrei Mureşan (18 ani), Anders Teir (19 ani), Andrei Şerban (20 ani) şi David Vida (17 ani).

Antrenorul "studenţilor", Mihai Silvăşan, a vorbit despre moralul elevilor săi înaintea evenimentului de luni. "Aşteptăm cu nerăbdare să începem noul sezon. Suntem optimişti. Nu rămâne decât să ne pregătim corespunzător. Ne aşteaptă jocuri dificile şi nu prea mai e timp ca să aducem îmbunătăţiri în ceea ce priveşte forma fizică", a spus tehnicianul clujenilor.

Pentru U-BT vor urma câteva turnee de verificare, atât la nivel local, cât şi în Serbia. "Vom avea cantonamente în această perioadă. O să disputăm amicale cu echipe puternice. În esenţă, metodele noastre de antrenament sunt asemănătoare celor utilizate de adversarii din campionat. Nu va fi nimic ieşit din comun", a adăugat Silvăşan.

U-BT a efectuat patru transferuri în pauza competiţională. Sârbul Aleksandar Rasic, ucraineanul Maksym Pustozvonov, senegalezul Ousmanne Barro şi romanul Vlad Moldoveanu sunt întăririle pentru campionatul care va începe pe 18 septembrie.

"Alte mutări nu cred că o să mai apară, mai ales în ceea ce priveşte străinii. Regulamentul nu ne permite să uitilizam mai mult de 5 stranieri într-un meci. Mergem înainte cu ce avem", a declarat Mihai Silvăşan pentru Ziua de Cluj.

De la reunire vor lipsi Rolland Torok şi Vlad Moldoveanu. Ambii se află în cantonament cu Naţionala de baschet a României.

Reunirea lotului va avea loc luni seară, la ora 18.30, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Primul meci oficial al celor de la U-BT va fi la Oradea, în Supercupa României. Studenţii vor dispută prima partidă din noul sezon al Ligii Naţionale de Baschet Maculin cu Timişoara, în deplasare, pe 18 septembrie.

Programul complet al echipei din luna august şi începutul lui septembrie arată astfel:

• 1 august - reunirea lotului
• 2-9 august - pregătire la Cluj-Napoca
• 10-21 august - pregătire la Cheile Grădiştei
• 23-28 august - pregătire la Belgrad şi trei meciuri amicale, în 24, 26 şi 28 august
• 29 august - revenire Cluj-Napoca
• 30 august - 7 septembrie - pregătire la Cluj-Napoca
• 8 - 10 septembrie - Turneu Internaţional City Cup la Cluj-Napoca - 3 meciuri
• 15 septembrie - SUPERCUPA României: CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania (la Oradea)
• 18-19 septembrie - prima etapă din campionat: BC SCM Timişoara - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Comenteaza