Handbalistele de la "U", la primul joc de pe teren propriu

Handbalistele de la
Etapa trecută, elevele lui Carmen Amariei fost învinse de HCM Râmnicu Vâlcea, în deplasare, scor 18-21.

"U" Cluj întâlneşte, sâmbătă, pe teren propriu, Măgura Cisnădie, în cea de-a doua rundă din Liga Naţională de Handbal Feminin. Pentru clujence, este prima partidă de acasă din acest sezon.

"Suntem în faţa unui meci important, în faţa propriilor suporteri şi sper să avem o prestaţie cât mai bună şi să obţinem prima victorie din campionat. Din lotul echipei avem o singură incertitutide. E vorba de Alexandra Florean, care acuză unele dureri de spate şi foarte probabil nu o vom vedea sâmbătă pe teren", a spus antrenorul Universităţii Cluj, Carmen Amariei.

Fosta handbalistă a evaluat şi primul meci de campionat, de la Vâlcea, pierdut cu 18-21.

"Nu cred că a fost un joc slab, în prima repriză ne-am descurcat destul de bine, dar am căzut pe final. A fost şi presiunea începutului de sezon, deplasarea, însă nu am ce să le reproşez fetelor. Am încasat doar 21 goluri, ceea ce înseamnă că nu stăm prea rău în apărare", a declarat Amariei.

Obiectivul "studentelor" din acestă stagiune este clasarea între primele opt formaţii din Liga Naţională.

"Sunt mulţumită de achiziţiile pe care le-am făcut, atât cât ne-a permis şi bugetul. Vrem să terminăm cât mai sus. CSM Bucureşti este cel mai puternic adversar din campionat, fără doar şi poate. Are multe jucătoare de valoare.

Şi Ploieştiul era o forţă cândva, dar acum trece printr-o situaţie mai dificilă. E greu şi pentru noi, dar încercăm pe cât posibil să ne adaptăm şi să ţinem pasul cu celelalte combatante", a mai spus Amariei.

Ionica Munteanu este unul dintre cele mai importante transferuri făcute de "U" în timpul pauzei competiţionale. Goalkeeperul de 37 ani a participat cu prima reprezentativă la Olimpiada de la Rio.

"Clujul m-a primit întotdeauna cu braţele deschise, aici am jucat pentru prima dată în Liga Naţională şi asta înseamnă ceva. Mă întorc la "U" şi sper să fac un joc cât mai bun împreună cu celelalte coechipiere", a afirmat aceasta.

Diana Alina Puiu este o altă achiziţie făcută de Universitatea în vară. Interul stânga de 25 ani a evoluat în sezonul trecut la HC Zalău: "Mă simt bine aici. Pot spune că m-am acomodat cu ajutorul celorlalte colege. Sper să fim o echipă cât mai unită şi să obţinem rezultate bune împreună".

"U" Cluj a mai jucat cu Măgura Cisnădie şi pe 24 august 2016, în cadrul Memorialului Tiberiu Rusu, organizat la nivel local. Atunci, "studentele" s-au impus cu 33-24 (14-12). În etapa precedentă, Măgura Cisnădie a pierdut disputa cu SCM Craiova, scor 25-33 (10-16).

"U" Cluj - CS Măgura Cisnădie se joacă, sâmbătă, de la ora 11:00, la Sala Sporturilor Horia Demian. 

Comenteaza