U-BT înfruntă fosta echipă a lui Ghiță Mureșan în Europe Cup

U-BT înfruntă fosta echipă a lui Ghiță Mureșan în Europe Cup
Baschetbaliștii clujeni vor primi vizita francezilor de la Pau Orthez, marți, 20 decembrie, la Sala Sporturilor Horia Demian, în cel de-al doilea meci din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

"Este un meci foarte important pentru noi, având în vedere că jucăm cu o echipă de tradiție din Franța și din Europa. Adversarii noștri au avut un sezon foarte bun până acum, în cupele europene sunt neînvinși, iar în campionat ocupă locul 4.

Pau Orthez este o formație puternică, are jucători atletici, care practică un baschet de calitate. Ne dorim foarte mult să învingem, să ne revanșăm față de partida din Ungaria și să ne păstrăm șansele de calificare în faza următoare", a declarat antrenorul "studenților", Mihai Silvășan, pe U-BT.ro.

"Întâlnim o echipă bună, cu mulți jucători talentați. Va fi un meci de luptă, deoarece nu vrem să pierdem această partidă și să avem 0-2 în clasament, cu atât mai mult cu cât evoluăm acasă. Am făcut câteva greșeli în partida din Ungaria și acest lucru ne-a costat victoria cu Alba Fehervar. Sper să nu facem aceleași greșeli și mâine, cu Pau Orthez", a spus Ousmane Barro.

Universitatea ocupă locul 3 în Grupa O din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup, cu un singur punct. În prima etapă, "alb-negrii" au cedat cu 83-92 în fața echipei maghiare Alba Fehervar. Pau Orthez este lider, cu 2 puncte. Săptămâna trecută, gruparea franceză s-a impus clar în duelul cu cehii de la JIP Pardubice, scor 101-66.

La Pau Orthez a evoluat în trecut și Ghiță Mureșan. Fostul baschetbalist clujean a jucat în culorile echipei franceze între 1992-1993, 1995 și 2000-2001. Partida dintre U-BT Cluj și Pau Orthez se va disputa marți seara, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Horia Demian. Meciul va putea fi urmărit și la televizor, pe Digisport.

Comenteaza