Ne batem pentru titlu! U-BT a învins CSM Oradea și merge în finala campionatului

Ne batem pentru titlu! U-BT a învins CSM Oradea și merge în finala campionatului
U-BT s-a calificat, sâmbătă, în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a învins-o cu 84-78 pe CSM Oradea, la Sala Sporturilor ”Horia Demian”, în al cincilea meci din semifinale.

Scorurile înregistrate pe sferturi au fost 18-17, 26-17, 20-21, 20-23. Americanul Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al "studenților", cu 21 puncte, urmat de Ousmane Barro (20), Filip Adamovic (16), Kuti Nandor (12), Vaidas Kariniauskas (10), Vlad Moldoveanu (3) și Tudor Jucan (2). Marele absent al acestei partide a fost Aleksandar Rasic, care s-a accidentat grav în finalul meciului 4. Acesta a urmărit însă jocul de pe bancă.

Formația clujeană merge în ultimul act al competiției cu scorul general de 3-2. Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat la Cluj primele două meciuri din semifinale, le-au pierdut pe cele de la Oradea, dar au tranșat calificarea în al cincilea joc. "Studenții" și-au luat, de asemenea, revanșa după eliminarea din sezonul trecut. U-BT a fost învinsă atunci cu 1-3 la general.

După eliminarea campioanei en-titre, U-BT se va bate pentru titlu cu Steaua. Primele două meciuri se vor disputa la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor "Horia Demian", în 18 și 20 mai.

"Băieții au luptat extraordinar, au făcut-o și pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă și am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme și să evoluăm la un nivel înalt. Le-am spus băieților după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulțumim cu atât, vrem să nu repetăm greșelile din seria cu Oradea... Îi felicit pe băieți, și-au făcut treaba cu toții. Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulțumește decât victoriile", a spus antrenorul de la U-BT, Mihai Silvășan.

U-BT Cluj are patru titluri naționale în palmares, iar ultimul trofeu a fost câștigat în 2011.

Comenteaza