Vision în șantier. Primăria, obligată să îl lase pe George Bob să își tragă mansardă

Vision în șantier. Primăria, obligată să îl lase pe George Bob să își tragă mansardă
Omul de afaceri George Dorin Bob a învins Primăria la tribunal, pentru că a insistat că reia șantierul la un bloc terminat în 2014.

Locuitorii de pe strada Răsăritului 73 trebuie să se aștepte la deschiderea unui șantier deasupra capetelor lor. Asta pentru că dezvoltatorul ansamblului Vision, Studium Green, firma care - potrivit termene.ro - aparține omul de afaceri George Dorin Bob (în proporție de 70%), intenționează să tragă mansarde pe blocurile existente.

Imobilele au fost finalizate acum peste trei ani. Website-ul studiumgreen.ro arată că este vorba despre un ansamblu de 177 de apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, 60 de parcări subterane, 68 de parcări exterioare. Numai că dezvoltatorul a întrevăzut un profit suplimentar și a cerut Primăriei autorizație pentru mansardare. Nu a primit, așa încât a acționat municipalitatea în instanță.

Procesul de la secția de contencios administrativ și fiscal, cu obiectul "obligare emitere act administrativ autorizație de construire", a fost câștigat în cele din urmă de Studium Green. Drept urmare, la finalul anului trecut, Primăria a fost obligată să emită autorizația 1785 din 19 decembrie 2017, cu regim final S+D+P+4E+M. Costurile investiție sunt foarte mici, 640.785 lei. Durata estimată a lucrărilor este de 16 luni.

George Dorin Bob este un om de afaceri controversat, care are investiții în industria alimentară, dar mai ales în imobiliare. El este cel care s-a angajat să construiască sensuri giratorii în zona celor mai noi două magazine Lidl din Cluj. La momentul finalizării magazinelor, niciun sens giratoriu nu fusese măcar început. Unul nu a fost început nici până în ziua de astăzi. Din această cauză, un magazin a stat închis opt luni, deși era complet terminat. Primăria a recurs la o scrisoare trimisă firmei mamă din Germania, iar în urma acestui demers directorul zonal Lidl a fost concediat.

Numele lui Bob este asociat cu cel al lui Ioan Bene, omul de afaceri condamnat la 3 ani și 8 luni în dosarul ”Uioreanu”. Bob și Bene au fost parteneri într-un proiect imobiliar.

 

Comenteaza