România s-a calificat în semifinalele turneului preolimpic din Rusia

România s-a calificat în semifinalele turneului preolimpic din Rusia
Naţionala de volei feminin a României s-a calificat, joi, în semifinalele turneului preolimpic de la Kaliningrad, după ce a învins reprezentativa Spaniei, scor 3-1.

Scorul pe seturi a fost 25-22, 18-25, 25-18 şi 25-17, după 97 minute de joc.

Miercuri, în primul meci al grupei B, România a învins Austria, cu 3-0 (25-23, 25-14 şi 26-24). Ultimul meci din grupa B va avea loc vineri, între Austria şi Spania, câştigătoarea urmând să obţină calificarea în semifinale, de pe locul secund în clasament.

În semifinale se va juca încrucişat cu primele două clasate din grupa A, în care evoluează Rusia, Slovacia şi Belgia. În prima zi, Rusia a învins Slovacia, cu 3-0, joi este programat meciul dintre Belgia şi Rusia, iar vineri, cel dintre Slovacia şi Belgia.

Semifinalele vor avea loc în 12 noiembrie, iar finala turneului o zi mai târziu. Doar câştigătoarea finalei din 13 noiembrie se va califica la turneul olimpic rezervat Europei, care va avea loc în mai 2012, la Istanbul. De aici, de asemenea, prima clasată va obţine calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, în calitate de reprezentantă a Europei.

Etichete
Comenteaza