BĂTĂLIA PENTRU CLUJ: Analiza nemţească: de la Bayern - TSV la CFR - “U”

BĂTĂLIA PENTRU CLUJ: Analiza nemţească: de la Bayern - TSV la CFR - “U”
Lukasz Szukala a prins două derby-uri ale Münchenului, ambele în tricoul lui TSV 1860, iar peste câteva zile va juca în primul “clasic” al Clujului din carieră.

"Studentul" Lukasz Szukala a bifat două derby-uri ale Münchenului pe vremea când juca la TSV 1860, iar acum se pregăteşte pentru marele duel al Clujului şi al Transilvaniei, confruntarea toamnei, dintre CFR şi "U". Szukala a povestit pentru ZIUA de CLUJ felul în care este privit un derby local în capitala Bavariei şi a mărturisit că şi-a făcut deja temele pentru confruntarea cu rivalii de la CFR, urmărind pe internet imaginile din ultima întâlnire dintre cele două echipe.

Fanii Universităţii şi ai CFR-ului numără orele rămase până la marele meci, de sâmbătă, din Gruia. La ora 20:30, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" elevii lui Jorge Costa şi cei ai lui Ionuţ Badea vor da o nouă luptă pentru supremaţia în oraş. De data asta, meciul are implicaţii şi mai serioase în vârful clasamentului, pentru că cine câştigă are toate şansele să termine turul de campionat pe podium. Pentru Lukasz Szukala meciul de sâmbătă va fi primul de acest gen în România, dar nu va reprezenta o premieră în carieră. Pe vremea când juca la TSV 1860 München, neamţul cu origini poloneze a jucat de două ori în clasicul Bavariei, contra celor de la FC Bayern München.

Acesta îşi aminteşte că duelurile cu Bayern nu aveau implicaţii foarte puternice în afara stadionului, fanii celor două echipe venind la meciuri împreună. "Nu se poate compara rivalitatea dintre TSV şi Bayern cu cea dintre Partizan şi Steaua Roşie în Serbia, spre exemplu. Fanii nu se războiesc înainte şi după meciuri. Mai mult, merg împreună la stadion. Bine, în timpul meciului atmosfera se schimbă. Suporterii cântă, există coregrafii, dar totul la un nivel normal. Sunt alte derby-uri şi alte meciuri în Germania unde se mai lasă cu probleme. La München nu e cazul. Şi, noi, jucătorii, aveam prieteni la Bayern, mai discutam înainte de meciuri, dar în timpul jocului uitam de orice amiciţie", a povestit Lukasz Szukala pentru ZIUA de CLUJ.

Fundaşul central al Universităţii a reuşit performanţa de a fi integralist în 12 din cele 13 etape disputate în acest campionat. Singurul meci în care jucătorul născut la Gdansk, în Polonia, a lipsit a fost cel de acum o săptămână, cu Sportul Studenţesc, când a fost menajat de staff-ul tehnic din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Venit în această vară la "U", Szukala spune că s-a documentat rapid în ceea ce priveşte rivalitatea cu CFR şi a urmărit pe Youtube clipuri cu meciul şi atmosfera din aprilie, de la ultimul derby. "Pentru mine e o experienţă cu totul nouă şi abia aştept să trăiesc pe viu un astfel de meci. Ştiu că pentru fani e meciul anului, iar noi o să facem totul pentru a câştiga în Gruia, ştiu cât de fericiţi ar fi suporterii noştri. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut pe internet la ultimul meci cu CFR, când fanii s-au strâns în centru, iar apoi au urcat spre stadion cântând. Sunt sigur că vor fi la fel de mulţi pe stadion ca şi ultima dată şi sper ca şi acum totul să decurgă normal, să nu fie incidente. E foarte important să vezi fanii acolo, în tribună, să-i auzi cum cântă, te motivează extraordinar", a spus Szukala.

 

 

Etichete
Comenteaza