Emoţii pentru “U”: Cristescu poate rata derby-ul cu Rapid

Emoţii pentru “U”: Cristescu poate rata derby-ul cu Rapid
Staff-ul medical al Universităţii face eforturi pentru ca Marian Cristescu să poată prinde lotul pentru meciul din Giuleşti, dar prezenţa sa în primul “11” e incertă.

Returul se reia sâmbătă, iar "U" va avea parte de o deplasare infernală, tocmai pe terenul Rapidului. Problemele din lotul echipei nu-i fac viaţa uşoară antrenorului Ionuţ Badea, care, rămas fără Gabriel Boştină şi George Galamaz, nu ştie încă dacă se va putea baza pe Marian Cristescu. Mijlocaşul ofensiv se află în proces de recuperare, iar staff-ul medical face eforturi ca el să poată fi inclus în lot. Prezenţa sa în primul "11" este puţin probabilă.

Marian Cristescu a fost unul dintre oamenii care s-au integrat foarte bine în jocul "Şepcilor roşii". Jucătorul adus de la FC Braşov a fost folosit în meciurile de pregătire din Antalya atât în linia mediană, cât şi în spatele celor două vârfuri, ca şi volante. Fostul căpitan al "stegarilor" a suferit o accidentare pe finalul cantonamentului şi nu a mai bifat ultima partidă, cu Cernomorets Odessa. Prezenţa sa pe teren în jocul din Giuleşti - locul în care Cristescu a început fotbalul - este pusă în continuare sub semnul întrebării. Antrenorul Ionuţ Badea speră însă să poată conta pe el măcar în repriza secundă. "Şansele ca el să intre în calcule pentru un loc de titular sunt destul de mici, dar facem eforturi să-l avem în lot", a explicat tehnicianul "Şepcilor roşii". Badea nu va putea conta, cu siguranţă, pe George Galamaz şi Gabriel Boştină, ambii accidentaţi. Mai mult, Boştină are şanse mari să rateze şi partida cu Steaua, din 12 martie, el suferind o microruptură fibrilară la începutul cantonamentului.

În ciuda problemelor de lot, "studenţii" rămân optimişti înaintea deplasării în Giuleşti. Fundaşul clujean Octavian Abrudan a declarat ieri că Universitatea are capacitatea să ia toate punctele din confruntarea cu echipa lui Răzvan Lucescu. "Noi ne batem la Europa, ei la titlu, dar cred că putem veni cu trei puncte de la Rapid. Va fi un meci în care Rapidul e favorită, pentru că joacă acasă. E puţin important cine va absenta din echipa lor, pentru că au unul dintre cele mai bune loturi din ţară", a spus Tavi Abrudan. Fundaşul clujean a adăugat că nu ştie nimic despre o posibilă plecare a finanţatorului Florian Walter de la club, după ce în ultimele zile s-a speculat că omul de afaceri a "bătut palma" cu oficialităţile din Ploieşti pentru a prelua Petrolul. "Deocamdată nu se ştie nimic oficial despre posibila plecare a domnului Walter. Dânsul a fost alături de noi în Antalya, am povestit despre multe, dar nu ne-a spus nimic despre aşa ceva. Dacă chiar se pune problema, sper ca prin rezultate să-l convingem să rămână aici", a adăugat fotbalistul Universităţii.

Meciul dintre Rapid şi "U" Cluj este programat pentru sâmbătă, de la ora 18:00, urmând să fie transmis în direct de Digi Sport. Clujenii vor pleca vineri spre Bucureşti, cu o cursă charter.

 

 

Etichete
Comenteaza