Numărătoarea bobocilor (opinie)

Numărătoarea bobocilor (opinie)
Cineva, probabil vreun artist eşuat pe tărâmul fără vise al statisticii, a numărat spectatorii toamnei din Liga I. Privesc clasamentul cu un ochi adormit (celălalt îl ţin odihnit pentru trecătoarele primăverii) şi nu mă pot abţine să-l întreb: nene, nu ţi-a dat cumva cu rest?!

Clasamentul e condus de Steaua, şi aici nu trebuie să ne mirăm, oamenilor le place circul din cele mai vechi timpuri. "U" sare puţin de 6.000 la media spectatorilor şi prinde podiumul, dar numărătorul merită bătut cu frânghia udă ca să priceapă cu forţa un lucru ce-l înţeleg până şi copiii de bunăvoie: "U" a jucat jumătate din meciurile considerate acasă pe teren străin, la Mediaş. Şi atunci ce numărăm şi mai ales ce adunăm? Cât fac două mere adunate cu două pere? Un cuib de rândunici?

Mult mai aproape de casele oamenilor (nu şi de suflete), CFR raportează o medie de peste 5.000 de spectatori la meciurile din Gruia. Cei mai puţin familiarizaţi cu stilul de numărătoare dintre şine (vă aduceţi aminte că au numărat din zece în zece ca să aibă de un centenar!) ridică sprâncenele a mirare. Dacă scădem "abonaţii", galeria oaspeţilor, cameramanii, jucătorii şi staff-ul tehnic, nu mai ai cu cine schimba o vorbă pe stadion!

Vineri începe campionatul!

 

 

Comenteaza